Vijesti / Društvo

Međunarodni dan primalja obilježit će se i ove godine u Varaždinu!

Međunarodni dan primalja obilježit će se i ove godine u Varaždinu!

Dana 5. svibnja obilježava se Međunarodni dan primalja. Ove se godine Dan primalja obilježava pod motom Primalje utiru put kvalitetnoj skrbi.

- Uz edukaciju koju kroz studij primaljstva primalje dobivaju, uz cjeloživotni program učenja, uz razmjenu znanja i iskustava primalje ženama svakim danom pružaju kvalitetniju skrb prije, za vrijeme i nakon porođaja, onakvu kakvu naše žene i zaslužuju - riječi su organizatora.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osim okupljanja i druženja na sam Dan primalja, mjesec svibanj je za svaku primalju prožet posebnim duhom primaljstva. Sudjelujući u raznim događanjima u svrhu edukacije, informiranja i druženja, primalje imaju priliku razmijeniti iskustva, steći nova znanja i osnažiti svoje djelovanje.

Informiranje o porođaju

 

Međunarodni dan primalja je prigoda svakoj primalji da stvara nove kontakte unutar i izvan primaljstva te da proširuje znanje.

- Veselimo se što je upravo u svibnju godišnji simpozij Hrvatske udruge za promicanje primaljstva na kojem ćemo imati priliku educirati se i družiti. Ujedno će biti organizirana i Skupština Hrvatske komore primalja na kojoj će predstavnice svih Područnih vijeća moći iznijeti probleme ili postignuća upravo iz svog područja - dodaju organizatori.

Kao i proteklih godina i ove će godine primalje PV Varaždinske županije organizirati dan otvorenih vrata za žene, majke, trudnice, osobe u pratnji... Dan otvorenih vrata je prilika da se ženama približi posao primalje, da ih se upozna sa svime što se u porođaju i nakon porođaja događa te da upoznaju osobe koje će im u tim, za njih najvažnijim trenucima pomagati.

Na druženju će žene imati priliku saznati sve što ih zanima, upoznat će se s primaljama koje će odgovarati na sva njihova pitanja. Na kraju druženja predviđen je posjet i razgledavanje rodilišta.

- Očekujemo da će, kao i prijašnjih godina interes biti velik pa smo odlučile organizirati susret za dvije grupe, kako bismo omogućile svima da mogu doći, sudjelovati i razgledati rodilište.

Dvije grupe

Dan otvorenih vrata će biti organiziran u petak, 4. svibnja, dan uoči Međunarodnog dana primalja, od 10-14 sati u Općoj bolnici Varaždin, dvorana dva. Susret će biti organiziran u dvije grupe.

- Prvu će grupu primiti primalje u dvorani dva Opće bolnice Varaždin u 10 sati. Kratko ćemo prikazati naš rad, mogućnosti koje prije porođaja, u porođaju i poslije porođaja nudi naše rodilište, odgovarat ćemo na pitanja žena i na kraju ih odvesti u razgledavanje rodilišta.

Za drugu grupu je predviđeno sve isto s početkom u 12 sati.

- Nadamo se da ćemo ispuniti očekivanja žena i da će i ove godine to biti jedno lijepo druženje.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci