Vijesti / Društvo

FOTO Uz Praznik rada na Grebengradu obilježena i vojna akcija 'Bljesak'

FOTO Uz Praznik rada na Grebengradu obilježena i vojna akcija 'Bljesak'

Planinarsko društvo Grebengrad s Turističkom zajednicom Grada Novog Marofa organiziralo je tradicionalnu proslavu Međunarodnog praznika rada u planinarskom naselju na Grebengradu, a od ove godine to je i obilježavanje obljetnice vojno-redarstvene akcije 'Bljesak' s Udrugom specijalne policije PU varaždinske 'Roda'.

Proslava je održana pod pokroviteljstvom Grada Novog Marofa, a posjetiteljima je podijeljeno 500 litara vojničkog graha.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Čestitku je uputio gradonačelnik Novog Marofa, HDZ-ov Siniša Jenkač koji je bio zadovoljan velikim odazivom žitelja Novog Marofa, ali i iz ostalih dijelova Varaždinske županije.

- To potvrđuje da je proslava Praznika rada jedan od najmasovnijih u našoj županiji. Ovo je odličan spoj rekreacije, izleta u prirodu te zabave i druženja koji se pokazao kao dobitna kombinacija. Zadovoljstvo je to veće što se sve više popularizira Grebengrad kao destinacija za izlete budući da u obližnju Utvrdu Grebengrad Grad Novi Marof te Ministarstvo kulture iz godine u godinu ulažu značajna sredstva i napore u rekonstrukciju i revitalizaciju te jedne od najstarijih utvrda na ovom području - rekao je Jenkač te, zahvalivši organizatorima na trudu oko manifestacije, čestitao Međunarodni praznik rada.

- U posljednjih nekoliko godina u našem gradu vidljivi su pozitivni trendovi smanjenja nezaposlenosti, otvaranja novih radnih mjesta. Ono što nam predstoji, a što je u nadležnosti državne vlasti, je rast standarda odnosno primanja naših radnika. Uz dosadašnje izmjene zakonskih okvira, porezne izmjene te najavljene reforme siguran sam da će i na tom području doći do značajnijih promjena koje su već sada započele - dodao je Jenkač.

Posjetiteljima na Grebengradu se obratio i saborski zastupnik HDZ-a Anđelko Stričak. Istaknuo je da je smanjenje broja nezaposlenih rezultat rada Vlade pred kojom je sada obveza povećanja primanja radnika i radnica. Stričak je podsjetio i da je 1. svibnja ove godine 23. obljetnica početka vojno-redarstvene operacije Hrvatske vojske i Specijalne policije 'Bljesak'.

- U manje od 32 sata hrvatske snage, koje su brojile oko 7200 vojnika i policajaca, oslobodile su 500 četvornih kilometara dotad okupiranog zapadnoslavonskog teritorija. 'Bljesak' je prethodio operaciji 'Oluja', kojom je Hrvatska pokazala odlučnost da uspostavi državno-pravni poredak na cijelom svom području - naglasio je Stričak.

Uz proslavu na Grebengradu Turistička zajednica Grada Novog Marofa organizirala je stručni obilazak utvrde Grebengrad pa je magistar arheologije Karlo Ivanek zainteresiranima ispričao priču o nastanku jedne od najvećih utvrda sjeverozapadne Hrvatske.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci