Vijesti / Društvo

NOVI MAROF Davor Rostuhar oduševio publiku u Kulturnom centru 'Ivan Rabuzin'

NOVI MAROF Davor Rostuhar oduševio publiku u Kulturnom centru 'Ivan Rabuzin'

U velikoj dvorani Kulturnog centra 'Ivan Rabuzin' u Novom Marofu u petak, 4. svibnja, održano je multimedijalno predavanje Davora Rostuhara pod nazivom 'Polarni san'.

Predavanje je organizirala udruga mladih 'Mladi za Marof'.

Davor Rostuhar hrvatski je putopisac, istraživač i fotograf  koji iza sebe ima niz uspješnih projekata i ekspedicija, kao što je put biciklom od Zagreba do Egipta, motociklom od Zagreba do Capetowna, sedam ekspedicija u džungle Amazone i Papue itd.

Autor je 6 odličnih putopisnih knjiga, te fotografskog projekta 'National Geographic - Hrvatska iz zraka'.

Jedinstven i originalan projekt ‘Polarni san’ trajao je tri godine i rezultirao uspješno odrađenom hrvatskom ekspedicijom na Južni pol, a kruna projekta su Rostuharova sedma knjiga i prvi dokumentarni film.

- Tijekom priprema učio je od posljednjih tradicionalnih naroda koji žive na krajnjem sjeveru planeta, Inuita na sjeveru Grenlanda i Neneca na sjeveru Sibira a u Norveškoj je učio i od najboljih živućih polarnih istraživača. Prikupio je podršku više od tisuću dobrih ljudi koje je nazvao svojim 'Plemenom sanjara' u jednoj od najuspješnijih crowdfunding kampanji u Hrvatskoj - stoji u priopćenju.

 

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!