Vijesti / Društvo

TRNOVEC BARTOLOVEČKI Zamlaka postaje dio unaprjeđenja ekosustava rijeke Drave

TRNOVEC BARTOLOVEČKI Zamlaka postaje dio unaprjeđenja ekosustava rijeke Drave

Općina Trnovec Bartolovečki, točnije naselje Zamlaka, postaje dio unaprjeđenja ekosustava rijeke Drave. Naime, u Zamlaki će uskoro biti izgrađeno odmorište s informativno-edukativnim sadržajima.

Izgradnja informativno-edukativne točke jedna je od aktivnosti u sklopu provođenja projekta Drava Life, vrijednog 4,6 milijuna eura.

- Cilj projekta je unaprijediti ekosustav Drave u Hrvatskoj provedbom različitih aktivnosti obnove rijeke, uspostavom prekogranične suradnje, smanjenjem čovjekova ometanja riječnih ptica te općenito podizanjem svijesti o važnosti ovog područja poznatog i pod nazivom 'Europska Amazona'- pojasnio je načelnik Općine Trnovec Bartolovečki, HNS-ov Zvonko Šamec.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Šamec je naglasio da je ovo jedini hrvatski projekt koji je Europska komisija odobrila kroz program Life 2014. za projekte očuvanja okoliša, a uključuje i aktivnosti na području Općine Trnovec Bartolovečki.

Projekt 'Drava Life – Integrirano upravljanje rijekama' odnosno aktivnosti za obnovu rijeke bit će od neizmjerne koristi za ugrožena staništa i vrste u Natura 2000 područjima i pridonijet će boljoj zaštiti od poplava u naseljenim područjima uz rijeku Dravu te će povećati rekreacijsku vrijednost područja za lokalno stanovništvo.

Glavne aktivnosti u sklopu projekta provode se na sedam lokacija duž rijeke Drave među kojima je i stara Drava kod Varaždina.

Područje projekta Drava Life obuhvaća dužinu od 310 km i uključuje četiri NATURA 2000 područja na površini od 67.800 hektara od Dubrave Križovljanske do Osijeka. Projekt Drava Life pokrenut je 1. prosinca 2015. i trajat će do 30. studenoga 2020.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci