Vijesti / Društvo

ZELENA OAZA Čehok iznio planove kojima građane želi približiti rijeci Dravi

ZELENA OAZA Čehok iznio planove kojima građane želi približiti rijeci Dravi

- Odlučili smo da građane približimo Dravi koja mora ostati naša zelena oaza, određeni oblik pluća ovog grada. To se ne smije kositi s pravom građana da šeću uz rijeku, gdje ćemo napraviti izletničke, turističke, ali i sportske komplekse - iznio je Ivan Čehok, varaždinski graodnačelnik na današanjem kolegiju za novinare održanom u Gradskoj vijećnici.

Čehok je dodao da su se, nakon dugo vremena, okupili svi glavni akteri, koji na neki način imaju pravo upravljanja tim područjem.

- Stavili smo 'glave na kup' i dogovorili da je potrebno učiniti više. U tijeku su dva europska projekta vezana uz Dravu: poučna staza te vraćanje starog rukavca kod Cirkovečke. Tim projektom, u kojem smo jedino mi iz Hrvatske, Europa vraća stare tokove, a mi smo jedini iz Hrvatske dionici - kazao je gradonačelnik.

Istaknuto je da obnova dravskog kupališta ide prema planu, a s HEP-om su u tijeku dogovori o obnovi šetnice od mosta kod Dravske špice do mosta kod Kinološkog društva.

> KAO NEKAD Čehok i Avar najavili: Od 1. srpnja opet na kupanje na dravske bazene!

- Oni bi krenuli s rekonstrukcijom nasipa uz kanal tako da bi se napravile blaže kosine, na kojima bi bile rekreacijske zone, klupice, no napominjem da taj dio ne bi bio za promet automobilima, već isključivo za šetnju, bicikliste, za osobe u kolicima - kazao je gradonačelnik.

Nakon čišćenje Dravske park šume, u planu je opsežniji projekt koji bi obuhvatio prostor od gradske dvorane do Motičnjaka.

- Finalni korak bit će uređenje pojasa uz dvoranu, no napominjem da je to ogroman projekt koji će trajati nekoliko godina. U planu je da taj dio ostane zelena oaza s dodatnim, nenametljivim, urbanim sadržajima - pojasnio je Čehok, dodavši da planiraju finalizaciju projekta do kraja mandata, nakon čega će građani uistinu živjeti sa svojom rijekom.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!