Vijesti / Crna kronika

Svjedočenje na sudu

PRIZNAT ĆE KRIVNJU? Danas Smiljana Srnec u Varaždinu otkriva detalje zločina u slučaju škrinja

PRIZNAT ĆE KRIVNJU? Danas Smiljana Srnec u Varaždinu otkriva detalje zločina u slučaju škrinja
Zeljko Hladika/24 sata/Pixsell

Od svjedočenja Smiljane Srnec očekuje se puno - prije svega da objasni kako se tijelo njezine sestre našlo u zamrzivaču, zašto ga nitko nije vidio 19 godina, do veljače 2019.

Danas bismo napokon mogli saznati sve detalje zločina iz Međimurja koji je zgrozio Hrvatsku. Svoju obranu na Županijskom sudu u Varaždinu od 9 sati iznosi Smiljana Srnec, optužena da je 2000. godine tupim predmetom s nekoliko udaraca po glavi ubila svoju sestru Jasminu Dominić i tijelo stavila u škrinju u obiteljskoj kući. Otkriveno je slučajno, prošle godine, piše RTL

Smiljana je trebala iznositi svoju obranu još 17. prosinca, no tada je ono otkazano zbog smrtnog slučaja. Od svjedočenja Smiljane Srnec očekuje se puno - prije svega da objasni kako se tijelo njezine sestre našlo u zamrzivaču, zašto ga nitko nije vidio 19 godina, do veljače 2019.

Glavno je pitanje i hoće li priznati krivnju, ili će ipak za sve optužiti nekog drugog, a nagađa se da bi to možda mogao biti pokojni otac. Najjači dokaz protiv Smiljane je otisak desnog palca na vreći oko Jasminine glave.

Dijagnosticiran joj je i disocijalni poremećaj ličnosti što otvara još veću mogućnost da prebaci krivnju na nekog drugog.

Do sada se Smiljana Srnec izjasnila da nije kriva, a neke od svjedoka je sama ispitivala pokušavajući odagnati sa sebe svaku sumnju i opovrgavajući njihove iskaze. Sestru Jasminu pokušala je prikazati kao nestabilnu i agresivnu ženu.

Tijekom postupka, saslušani su brojni svjedoci, od policajaca na očevidu, pa sve do susjeda, poznanika, ali i članova obitelji optužene.

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video