Vijesti / Crna kronika

NA VARAŽDINSKOM SUDU

Sutkinja izbacila ubojicu iz sudnice jer se 'podrugljivo smijao i pravio grimase'

Sutkinja izbacila ubojicu iz sudnice jer se 'podrugljivo smijao i pravio grimase'
Siniša Sović/Foto agencija Sjever; Mario Naranđa/Pixsell

Šišaković je u zatvoru zbog ubojstva zagrebačke profesorice Dijane Ćulibrk, kojoj je zadao 31 ubod nožem...

Dario Šišaković tijekom rasprave u nastavku suđenja na Županijskom sudu u Varaždinu izbačen je iz sudnice jer se smijao.

Šišaković je u zatvoru zbog ubojstva zagrebačke profesorice Dijane Ćulibrk, kojoj je zadao 31 ubod nožem, no sada mu se sudi jer je u kaznionici Lepoglava pokušao ubiti Roberta Matanića, udarivši ga više puta utegom u glavu.

- Neka uđe u zapisnik da se okrivljenik podrugljivo smije, pravi grimase, a zatim je desnom rukom u zrak podigao palac, stoga se udaljava s rasprave - rekla je predsjednica sudskog vijeća Božica Mišak na što je Šišaković rekao da mu je 'učinila uslugu kako ne bi morao gledati njezinu pristranost', pišu 24 sata.

Na samom početku nastavka suđenja, Šišaković je opet zatražio izuzeće predsjednice vijeća i sudaca porotnika, navodeći da je sutkinja ponovno manipulirala zapisnikom i sama je odlučivalo o izuzeću predsjednice suda. Također je naveo da mu se opet krši načelo presumpcije nevinosti. Naveo je da mu predsjednica vijeća nije omogućila uvid u zapisnik s rasprave od 14. siječnja 2020. godine, iako je on podnio zahtjev.

No predsjednica vijeća mu je odgovorila da takav zahtjev nije zaprimljen u spis. Onda je Šišaković ponovno zatražio njezino izuzeće, jer mu se uskraćuje pravo na pravedno suđenje.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video