Vijesti / Crna kronika

NEPRAVOMOĆNO

SLUKIĆ TUŽIO LUČIĆA Od 52.700 kuna za najam prostora platio mu samo 4.000

SLUKIĆ TUŽIO LUČIĆA Od 52.700 kuna za najam prostora platio mu samo 4.000
Varaždinski.hr; Zvonko Lončar

Uz dug od 48.700 kuna, Lučić mora platiti i 3.005,50 kuna sudskih troškova, odlučio je sud.

Općinski sud u Varaždinu javno je obavio sadržaj nepravomoćne presude donijete 13. siječnja kojom se varaždinskom odvjetniku Nini Lučiću nalaže da Nenadu Slukiću preda ispražnjen prostor na Kapucinskom trgu te da mu isplati 48.700 kuna zbog neplaćanja dogovorenog najma.

Vezana vijest:

Dalija Orešković NAKON NAŠE OBJAVE... OPTUŽNICA OD MILIJUN KUNA Dalija Orešković brzo reagirala: 'Nino Lučić nije član niti će biti dio Starta'

Kako piše u presudi, tužitelj Slukić, inače također odvjetnik, u tužbi je naveo kako je Ugovor o zakupu poslovnog prostora u zgradi na Kapucinskom trgu sklopljen početkom travnja 2018. godine. Prema ugovoru, Lučić se obvezao da će svaki mjesec platiti mjesečnu zakupninu od 3.100 kuna.

- Lučić je podmirio sveukupno 4.000 od 52.700 kuna duga. U više navrata me molio da pričekam s podmirenjem duga, što sam i činio, međutim ni jedno od obećanja o skorom podmirenju duga nije ostvareno pa sam odlučio raskinuti ugovor – rekao je Slukić.

Ugovor je raskinut sredinom veljače prošle godine. No nakon što je prošao rok od 30 dana od raskida ugovora, Lučić još uvijek nije ispraznio i predao poslovni prostor tužitelju, niti je podmirio dugovanje, stoji u presudi.

Na zakazano ročište Lučić se nije odazvao, a na ročištu je utvrđeno kako mu je sjedište odvjetničkog ureda još uvijek u poslovnom prostoru koji mu je u najam dao Nenad Slukić.

Ni na sljedeće zakazano ročište, iako je bio uredno pozvan, Lučić se nije odazvao.

U dokaznom postupku sud je utvrdio da su Lučić i Slukić bili, istaknuto je u presudi, u obvezno-pravnom odnosu. Utvrđeno je da prema sklopljenom ugovoru svaka strana ima pravo na raskid ugovora bez navođenja razloga, a nakon toga 'zakupnik je obvezan predati zakupoprimcu poslovni prostor bez odlaganja i u stanju u kojem ga je primio, slobodnog od stvari i osoba'.

Kako je Lučić sve u zakupljenim prostorijama proveo sveukupno 17 mjeseci, a platio je svega 4.000 kuna, sud je naložio Lučiću da Slukiću isplati 48.700 kuna duga zbog neplaćanja dogovorenog najma.

Uz iznos dugovanja, Lučić će morati platiti 3.005,50 kuna sudskih troškova.

Stranke u sporu žaliti se na presudu mogu u roku od 15 dana.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Category: 6007

Reci što misliš!