Vijesti / Crna kronika

PODIGNUTA OPTUŽNICA

UŽAS U MEĐIMURJU Muškarac (45) tjerao curu da troši svoj novac na njega, tukao je i prijetio joj

UŽAS U MEĐIMURJU Muškarac (45) tjerao curu da troši svoj novac na njega, tukao je i prijetio joj
Ilustracija/Davor Puklavec/PIXSELL

Okrivljenika se tereti da je od listopada 2015. do lipnja 2016. godine u Lopatincu i Makarskoj, tražio od svoje 30-godišnje djevojke da troši svoj novac i imovinu za njegove potrebe

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 18. studenog, nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Čakovcu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1974.) zbog počinjenja kaznenih djela iznude, javlja DORH.

Okrivljenika se tereti da je od listopada 2015. do lipnja 2016. godine u Lopatincu i Makarskoj, tražio od svoje 30-godišnje djevojke da troši svoj novac i imovinu za njegove potrebe i potrebe njegovog trgovačkog društva, a kad bi se ona suprotstavila i odbila postupiti po njegovom traženju, tereti ga se da bi ju fizički i psihički maltretirao tako da ju je tukao i prijetio da će ubiti nju i njoj bliske osobe.

Okrivljenika se tereti da je na opisani način prisilio 30-godišnjakinju da plaća robu za potrebe njegovog trgovačkog društva vlastitim kreditnim karticama te je i sam uzimao njezinu kreditnu karticu i na bankomatima s njezinog računa podizao novac i kupovao robu za svoje trgovačko društvo.

Tereti ga se da ju je prisilio i da zasnuje pretplatnički odnos s teleoperaterom uz kupnju mobitela koji je zadržao za sebe, preprodao ga i dobiveni novac zadržao za sebe, a račune za korištenje mobitela uopće nije plaćao; te ju je prisilo da proda svoje dionice telekoma i zlatni nakit, a novac preda njemu. Okrivljenika se tereti da je time oštetio 30-godišnjakinju za najmanje 50.000,00 kuna.

Optužnicom ga se tereti i da je u studenom 2016. godine u Lopatincu, tražio od zaposlenice u njegovom ugostiteljskom objektu da sklopi pretplatnički ugovor s teleoperaterom, a kada je ona to odbila, zaprijetio joj fizičkim nasiljem i otkazom, pa je ona zbog straha sklopila pretplatnički ugovor na svoje ime, a mobitel predala okrivljeniku koji ga je zadržao za sebe i time se okoristio za najmanje pet tisuća kuna.

Protiv okrivljenika je izdan europski uhidbeni nalog temeljem kojeg je uhićen u SR Njemačkoj i izručen nadležnim hrvatskim tijelima te se nalazi u istražnom zatvoru zbog opasnosti od bijega i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Category: 6007

Reci što misliš!