Vijesti / Crna kronika

EVANĐELJE PO APSURDU

HRT-ov kontrolor prijavio Lepoglavčanina da u kući koja još nije bila ni izgrađena ima televizijski prijamnik

HRT-ov kontrolor prijavio Lepoglavčanina da u kući koja još nije bila ni izgrađena ima televizijski prijamnik
Duško Jaramaz/Pixsell; Igor Soban/Pixsell

Punomoćenici HRT-a i kontrolor pozivima suda nisu se odazvali...

Općinski sud u Varaždinu danas je javno objavio sadržaj nepravomoćne presude donijete krajem listopada tekuće godine kojom se Lepoglavčanin S.D. (51) oslobađa optužbe za neprijavljivanje prijemnika Hrvatskoj radioteleviziji.

Kako piše u presudi, sredinom listopada 2016. kontrolor je došao na adresu kuće koj se tek gradila, a kad je S.D.-ova supruga izašla iz kuće, kontrolor joj je rekao kako vidi da TV radi, a takvo nešto, istaknula je supruga, nije bilo moguće vidjeti s kućnog praga.

Iako je S.D. bio prijavljen na adresi kuće u izgradnji, rekao je da je to učinio kako bi ishodio osobne dokumente, a u samoj kući nije bilo moguće živjeti jer su se izvodili građevinski radovi. On i njegova obitelj živjeli su na drugoj adresi.

Pred sud su pozvani i ovlašteni punomoćenici tužitelja, HRT-a, kao i kontrolor koji je S.D.-a prijavio, no nisu se odazvali niti svoj izostanak opravdali.

- Budući da su odlučne činjenice ostale u sumnji i neizvjesnosti utvrđuje se da nema dovoljno dokaza koji bi utvrđivali da okrivljeni počinio terećeni prekršaj – zaključio je sud.

Stranke u sporu na odluku suda mogu se žaliti u roku od 8 dana.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Category: 6007

Reci što misliš!