Vijesti / Crna kronika

Služi 40 godina zatvora

NAPAD U LEPOGLAVI 'Riječki psiho' u zatvoru izgubio živce i tavom napao čuvara

NAPAD U LEPOGLAVI 'Riječki psiho' u zatvoru izgubio živce i tavom napao čuvara
Nel Pavletic/Pixsell

Dvorski je odbio izaći u dvorište na što su ga upozorili da će, ako ne bude izašao u šetnju, morati stegovno odgovarati. Tada je izgubio živce...

Ivan Dvorski, trostruki ubojica poznat pod nadimkom Riječki Psiho, koji služi kaznu u zatvoru u Lepoglavi, tavom je napao i ozlijedio zatvorskog čuvara.

Kako neslužbeno doznaju 24 sata, pravosudni je policajac završio na šivanju glave. U pomoć mu je priskočio kolega te su jedva uspjeli svladati pobjesnjelog ubojicu.

- Možemo potvrditi da se jučer u Lepoglavi dogodio napad zatvorenika na službenu osobu te da se dalje postupa u skladu sa zakonskim odredbama - rekli su u Ministarstvu pravosuđa ne navodeći ime zatvorenika.

Kako doznaje list, incident se dogodio u ponedjeljak kad su pravosudni policajci došli po Dvorskog kako bi ga odveli na šetnju zatvorskim dvorištem. Dvorski je odbio izaći u dvorište na što su ga upozorili da će, ako ne bude izašao u šetnju, morati stegovno odgovarati. Kad je to čuo, potpuno je izgubio živce i nasrnuo na čuvare.

Osuđen na ukupno 101 godinu zatvora

Dvorski je osuđen na ukupno 101 godinu zatvora (osam godina za razbojništvo, 30 godina za ubojstvo Đanija Vukoše, 30 godina za ubojstvo Benita Vukoše, 30 godina za ubojstvo Mirjam Švaljek i tri godine za zapaljenje stana i dovođenje u opasnost ljudi i njihove imovine).

No izrečena mu je jedinstvena kazna od 40 godina zatvora što je bila maksimalna kazna za ovakva nedjela.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!