Vijesti / Crna kronika

TIJELO U ZAMRZIVAČU

SLUČAJ ŠKRINJA Nastavlja se suđenje Smiljani Srnec. Svjedoče njezin ujak i susjeda

SLUČAJ ŠKRINJA Nastavlja se suđenje Smiljani Srnec. Svjedoče njezin ujak i susjeda
Zeljko Hladika/24sata/PIXSELL

Na suđenju koje je počelo u utorak Srnec je kazala da se ne smatra krivom. Ispitano je troje svjedoka. Svjedoci su između ostalog kazali da je Srnec bila sklona lažima i manipulacijama

Nastavlja se suđenje Smiljani Srnec (45), na Županijskom sudu u Varaždinu.  Svjedočit će susjeda Sojka Križaić i Smiljanin ujak Dragutin Sabol

Tijelo u sjedećem položaju pronašli su članovi obitelji. Istog je dana Smiljana uhićena, i od 20. veljače u istražnom je zatvoru. Županijsko državno odvjetništvo tereti je da je neutvrđenog dana tijekom ljeta 2000. godine u obiteljskoj kući zadala svojoj 23-godišnjoj sestri najmanje pet snažnih udaraca tupim i tvrdim predmetom u glavu i nanijela joj višestruke prijelome kostiju od kojih je odmah preminula.

Vezana vijest:

Smiljana Srnec SMILJANA SE NE SMATRA KRIVOM ZLOČIN U PALOVCU Suđenje Smiljani Srnec za ubojstvo sestre. Svjedok: Bila je sklona lažima i manipulacijama

Tereti je se za ubojstvo iz članka 110. Kaznenog zakona.Na suđenju koje je počelo u utorak Srnec je kazala da se ne smatra krivom. Ispitano je troje svjedoka. Svjedoci su između ostalog  kazali da je Srnec bila sklona lažima i manipulacijama.

Srnec je optužena da je 2000. godina s najmanje pet udaraca u glavu tvrdim predmetom ubila tri godine mlađu sestru Jasminu Dominić.

Sestrino je tijelo slučajno pronađeno 16. veljače u starom zamrzivaču prilikom radova na preuređenju hodnika.

Prije početka suđenja Dragutin Sabol za Jutarnji.hr je rekao.

- Kaj sam doživio pod stare dane. Sram me med ljude iti. To je svinjarija. Svi su znali. Jako je dobra bila, dobra mi je bila. Dobro dete je bila. Sav se tresem, nemrem se smiriti - rekao je ujak optužene prije nego je ušao u sudnicu.

Dragutin Sabol medijima je na početku istrage o ubojstvu izjavio kako ga je cijeli slučaj duboko potresao, da ne može ni jesti, ni spavati, a kamoli raditi. O svemu nije smio puno govoriti, otkrio je tek da su se sestre stalno svađale:

- One su se stalno svađale među sobom. Policija neka da svoje i kad bude svoje na čisto dala, ako se bude vidjelo da je to istina, ako nije, ja ću reći da svi lažu.

Na pitanje zna li on zapravo istinu, ujak odgovara: 'Znam je za sebe', javlja Jutarnji.hr.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video