Vijesti / Crna kronika

Županijski sud u Varaždinu

SLUČAJ ZAMRZIVAČ Danas počinje suđenje za zločin koji je šokirao Hrvatsku i svijet. Hoće li biti javno i brzo gotovo?

SLUČAJ ZAMRZIVAČ Danas počinje suđenje za zločin koji je šokirao Hrvatsku i svijet. Hoće li biti javno i brzo gotovo?
Željko Hladika/24sata/Pixsell

Danas će biti ispitana tri svjedoka, prekosutra dva, a u četvrtak i ponedjeljak sudski vještaci.

Na Županijskom sudu u Varaždinu danas počinje najočekivanije suđenje u Hrvatskoj za zločin kakav se ne pamti.

Počinje suđenje Smiljani Srnec (45) zbog ubojstva sestre Jasmine Dominić (23).

Naime, 22. kolovoza je Optužno vijeće Županijskog suda u Varaždinu potvrdilo optužnicu protiv Smiljane Srnec zbog ubojstva Jasmine Dominić čije je tijelo zimus pronađeno u zamrzivaču u obiteljskoj kući u Palovcu.

Na pripremnom ročištu koje je održano 18. rujna, a koje je bilo zatvoreno za javnost, Srnec se očitovala o optužnici i izjavila da se ne smatra krivom.

- Rasprava o ovom predmetu počinje 15. listopada u 9 sati. Radi koncentracije raspravljanja, određena su i daljnja ročišta, 17., 18. i 21. listopada. Dana 15. listopada  bit će ispitana tri svjedoka, 17. dva svjedoka, a za 18. i 21. listopada su pozvani vještaci koji su dali svoje nalaze i mišljenja u istrazi - najavio je tada glasnogovornik Županijskog suda u Varaždinu, Igor Pavlic.

Kazao je i da do tada nije bilo zahtjeva da suđenje bude zatvoreno za javnost.

- Tek kad krene rasprava, tada stranke imaju mogućnost staviti zahtjeve - pojasnio je u rujnu Pavlic koji nije želio nagađati hoće li postupak biti završen 21. listopada s četvrtim terminom rasprave.

- Ovisi o tome hoće li biti daljnjih dokaznih prijedloga. Optužena se branila šutnjom, ali ona u svako doba može odlučiti iznijeti svoju obranu, nakon čega se opet mogu pojaviti neki novi dokazi. Dakle, ne možemo znati hoće li 21. listopada postupak biti završen, sve ovisi o tijeku rasprave - zaključio je.

Nakon pripremnog ročišta odvjetnik optužene Smiljane Srnec Krešimir Golubić je rekao da obrana osporava navode u optužnici.

Optužnicom se tereti Smiljana Srnec da je tijekom ljeta 2000. u obiteljskoj kući u Palovcu zadala svojoj sestri Jasmini Dominić rođenoj 1977. godine, najmanje pet snažnih udaraca tvrdim predmetom u glavu i nanijela joj višestruke prijelome lubanje pa je 23-godišnjakinja preminula od zadobivenih ozljeda.

Jasmini Dominić potpuno se izgubio trag 2000. iako je njezin nestanak službeno prijavljen tek 16. kolovoza 2005. godine. Međimurska policija 16. veljače ove godine zaprimila je dojavu iz Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije da je u Palovcu, u Novoj ulici, u kući pronađeno truplo nepoznate osobe. Tijelo nesretne Jasmine je gotovo 19 godina bilo skriveno u zamrzivaču.

Istoga dana navečer uhićena je Jasminina sestra Smiljana Srnec.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video