Vijesti / Crna kronika

ODBIJENA MOLBA ZA UVJETNI OTPUST

Lepoglavski dani kapetana Dragana: Ne traži kontakt s obitelji i smatra da je diskriminiran

Lepoglavski dani kapetana Dragana: Ne traži kontakt s obitelji i smatra da je diskriminiran
Miranda Cikotic/PIXSELL

Molba je Draganu Vasiljkoviću, poznatog po nadimku Kapetan Dragan, po drugi put odbijena pa će iz zatvora izaći krajem ožujka iduće godine.

Ogorčen je presudom, ne osjeća krivnju i vrlo je ciničan prema kaznenim djelima. Svojim postupcima u javnosti nastoji stvoriti dojam da je u biti on žrtva i da je u zatvorskom sustavu diskriminiran samo zato što je srpske nacionalnosti. Telefonski kontaktira s odvjetnicima, veleposlanstvima Srbije i Australije, čiji ga predstavnici i posjećuju u Lepoglavi.

Telefonske kontakte i posjete članova obitelji nije tražio. Piše to u mišljenju Kaznionice u Lepoglavi dostavljenom Županijskom sudu u Varaždinu u povodu molbe za uvjetni otpust koju je podnio Dragan Vasiljković (65), poznat kao Kapetan Dragan, koji izdržava kaznu zatvora zbog ratnog zločina. Molba mu je po drugi put odbijena, pa će iz zatvora izaći krajem ožujka iduće godine. Od 22. lipnja ove godine Vasiljković je u Kaznionici pod pojačanim nadzorom zbog nedozvoljenog istupanja u medijima, vrijeđanja Kaznionice koju je usporedio s nacističkim logorom, i njenih zaposlenika.

Njegovo je pismo iz zatvora prije nekoliko mjeseci objavio srpski Informer. Zbog javnog poticanja na mržnju i nasilje, poslana je i obavijest Općinskom državnom odvjetništvu u Varaždinu. Vjerojatnost ponavljanja istih ili sličnih kaznenih djela u istim i sličnim ratnim okolnostima u kakvima ih je počinio, u izvješću se procjenjuje visokom, kao i rizik od ozbiljne štete prema drugim ljudima. U izvješću piše i da nakon izdržavanja kazne Vasiljković planira živjeti na relaciji Beograd - Sidney jer mu u ta dva grada žive članovi obitelji. Kaznionica u Lepoglavi predložila je da se zahtjev za otpustom odbije.

Četiri puta bio je stegovno prijavljivan za lakše prijestupe zbog vrijeđanja i nepristojnog ponašanja, a u jednom je slučaju bio i stegovno kažnjen. U Kaznionici ne radi, na što ima pravo, ima rješenje da je nesposoban za rad. Ističe da mu je zdravlje narušeno. Uglavnom gleda televiziju, čita i šeta.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video