Vijesti / Crna kronika

zapljena na granici

KUJICA ABA UHVATILA DILERA Evo kako je kokain vrijedan nekoliko milijuna kuna završio u rukama varaždinske policije

KUJICA ABA UHVATILA DILERA Evo kako je kokain vrijedan nekoliko milijuna kuna završio u rukama varaždinske policije
Zvonko Lončar; Vjeran Žganec Rogulja

Točna čistoća i samim time, vrijednost pronađene droge znat će se po okončanju vještačenja, a za sada se vrijednost na ilegalnom tržištu procjenjuje na iznos od nekoliko milijuna kuna.

U prostorijama Policijske uprave varaždinske održana je danas konferencija za medije na kojoj su iznesene informacije o policijskoj akciji u kojoj je zaplijenjeno više od 6 kilograma kokaina čija se vrijednost procjenjuje na nekoliko milijuna kuna.

Na konferenciji za medije govorili su načelnik Policijske uprave varaždinske Predrag Benčić te voditelj Odjela za obradu kriminaliteta Boris Divjak.

Upravo je Divjak iznio detalje vezane za samu akciju.

- U četvrtak, 19. rujna, oko 13.45 sati na Graničnom prijelazu Cvetlin na ulazu u Republiku Hrvatsku iz Republike Slovenije, policijski službenici Postaje granične policije Varaždin, proveli su graničnu kontrolu nad osobnim vozilom marke 'Audi Q7', njemačkih nacionalnih registarskih oznaka kojim je upravljao 49-godišnji hrvatski državljanin, s prebivalištem na područja Zagreba. Prilikom granične kontrole vozilo je pregledano službenim psom za detekciju droga, u ovom slučaju to je bila kujica Aba, Policijske uprave krapinsko-zagorske, koji je pozitivno reagirao na prisutnost droga u području stražnjeg unutarnjeg dijela vozila. Zbog sumnje da se u vozilu na skrivenom mjestu prevozi nepoznata vrsta droge, policijski službenici zapečatili su isto i od  Županijskog suda u Varaždinu zatražili izdavanje Naloga za pretragu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama iz članka 190. Kaznenog zakona - rekao je Divjak.

38eb1a767e94c5b84fe39dee771443ac.jpg?v=2

U nastavku je istaknuo kako je provedenom pretragom vozila, na skrivenom mjestu unutar središnje konzole, odnosno u naslonu za ruke i u sustavu ventilacije, pronađeno je ukupno pet paketa, ispunjenih bijelom praškastom materijom nalik na drogu kokain, ukupne težine 6017,2 grama, za koju je preliminarnim ispitivanjem dobivena pozitivna reakcija na drogu kokain. Pronađena praškasta materija, osobno vozilo i drugi pronađeni predmeti privremeno su oduzeti od 49-godišnjaka. On je zbog sumnje da je počinio više kaznenih djela Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, opisanih u članku 190. Kaznenog zakona, u petak, 20. rujna, uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske.

Načelnik Benčić iskazao je zadovoljstvo radom varaždinske policije.

- U ovoj godini, po drugi put, možemo se pohvaliti s još jednim velikim uspjehom, zapljenom droge. Ovog puta riječ je o drogi kokain koja po svojim svojstvima spada u sam vrh psihoaktivnih tvari. Ova droga nije završila na ulici niti među djecom i mladima, već u rukama policije. Ovo je dokaz profesionalnog i predanog rada Policijske uprave varaždinske a sve u cilju podizanja sigurnosnog nivoa za sve žitelje Varaždinske županije. Ovo je jedna od najvećih zapljena droge u povijesti naše policijske uprave, a zasigurno jedna od većih ove godine u Republici Hrvatskoj - rekao je na konferenciji za medije načelnik Policijske uprave varaždinske Predrag Benčić.

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske u suradnji s policijskim službenicima Ravnateljstva policije nastavljaju kriminalističko istraživanje, kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog kaznenog djela.

Točna čistoća i samim time, vrijednost pronađene droge znat će se po okončanju vještačenja, a za sada se vrijednost na ilegalnom tržištu procjenjuje na iznos od nekoliko milijuna kuna.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video