Vijesti / Crna kronika

Pod istragom

EKSPLOZIJA KOD LUDBREGA Autolimar pod istragom DORH-a, odgovoran za bratovu smrt?

EKSPLOZIJA KOD LUDBREGA Autolimar pod istragom DORH-a, odgovoran za bratovu smrt?
Facebook DVD Ludbreg

Mladić (19) u jami je pritom zadobio opekline drugog i trećeg stupnja, kao i inhalacijsku ozljedu dišnih putova, uslijed kojih je preminuo

Autolimar (22) iz Varaždinske županije našao se pod istragom zbog osnovane sumnje da je počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti.

Vezana vijest:

eksplozija radionice TRAGEDIJA KOJA JE POTRESLA LUDBREŠKI KRAJ 'Samo da Dominik preživi i da sve bude u redu'

U DORH-u ga terete da je 20. veljače ove godine u Svetom Petru, kao vlasnik obrta za limariju i ovlašteni autolimar, popravljao oštećeni spremnik goriva automobila protivno propisima o zaštiti na radu.

Postavio je vozilo iznad servisne jame i poslao svog 19-godišnjeg brata, koji nije bio osposobljen za izvođenje takvih radova, da u jami skine i isprazni spremnik goriva, iako je znao da rasvjetno tijelo nije propisno zaštićeno.

Prilikom skidanja spremnika preostala količina benzina istjecala je i pala na uključenu žarulju nezaštićenu poklopcem, pa je došlo do zapaljenja benzinskih para i eksplozije. 

Mladić u jami je pritom zadobio opekline drugog i trećeg stupnja, kao i inhalacijsku ozljedu dišnih putova, uslijed kojih je preminuo 8. ožujka, ističu u DORH-u.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video