Vijesti / Crna kronika

NAPAD NA MINISTRICU

Uhićen fizičar Boris Ivetić, policija tvrdi da je vrijeđao ministricu Divjak i da je vozač spriječio napad

Uhićen fizičar Boris Ivetić, policija tvrdi da je vrijeđao ministricu Divjak i da je vozač spriječio napad
Luka Stanzl/Pixsell; RTL Direkt

Iz PU zagrebačke su potvrdili da su u petak ujutro intervenirali pred Ministarstvom znanosti i obrazovanja te uhitili jednu osobu na temelju članka 6. iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Teorijski fizičar Boris Ivetić koji gotovo cijelo ljeto prosvjeduje pred Ministarstvom znanosti i obrazovanja zbog stanja na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu, uhićen je.

Ivetić već mjesecima prosvjeduje zbog, kako tvrdi, "kriminala na PMF-u". Naime, tvrdi da je za vrijeme doktorskog studija12 semestara radio kao asistent, ali da je sve bilo na crno i neplaćeno.

Stranka Slobodna Hrvatska tvrdi da je ministrica Blaženka Divjak pokušala oteti Ivetićev transparent, u čemu ju je on spriječio, a nakon toga je došla policija i Ivetića odvela na sud, koji ga je, kako također tvrde, poslao u Remetinec. 

Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja tvrde da su Ivetiću osigurali nekoliko sastanaka s ministricom te 'osigurali dostojno pravo na prosvjed'. Kako su kazali Večernjem listu, Ivetić je prvo verbalno napao ministricu, a potom se i 'agresivno uputio prema njoj'.

- U dva mjeseca komunalni redari i policija su u više navrata intervenirali zbog različitih verbalnih sukoba gospodina Ivetića s djelatnicima Ministarstva te zaštitarskom službom Ministarstva. U petak, 23. kolovoza 2019. Ivetić se, nakon verbalnog napada na ministricu na samom ulazu Ministarstva, agresivno uputio prema ministrici, a između njih se postavio službeni vozač te spriječio mogući napad, a Ministarstvo je bilo dužno reagirati te kontaktirati policiju - navode iz Ministarstva.

Iz PU zagrebačke su potvrdili da su u petak ujutro intervenirali pred Ministarstvom znanosti i obrazovanja te uhitili jednu osobu na temelju članka 6. iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. 

Riječ je o članku koji predviđa novčanu ili kaznu zatvora do 30 dana za osobe koje se na javnom mjestu ponašaju na naročito drzak i nepristojan način vrijeđajući građane ili narušavajući njihov mir. Iz policije nisu mogli potvrditi je li uhićeni osuđen i gdje se sada nalazi. 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video