Vijesti / Crna kronika

Prijetnje, udaranje, bijeg i otpor

OKOLICA VARAŽDINA 43-godišnjak prijetio ubojstvom i udario čovjeka, a zatim s troje djece pobjegao u šumu

OKOLICA VARAŽDINA 43-godišnjak prijetio ubojstvom i udario čovjeka, a zatim s troje djece pobjegao u šumu
Grgur Zucko/Pixsell/Ilustracija

Kada su ga policajci sustigli i približili mu se, sumnja se da je u prisutnosti djeteta zaprijetio da mu se ne približavaju, ali su ga službenici uspjeli svladati.

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske danas je izvijestilo o događaju koji se zbio 13. kolovoza u okolici Varaždina.

Navode kako je Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu jučer, 15. kolovoza, provelo prvo ispitivanje uhićenog 43-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog sumnje da je počinio kaznena djela prijetnje, pokušaja prisile prema službenoj osobi i tri kaznena djela povrede djetetovih prava te kazneno djelo krivotvorenja isprave.

Iz DORH-a informiraju da postoji osnovana sumnja da je 43-godišnjak 13. kolovoza ispred prodavaonice u jednom mjestu u okolici Varaždina prišao 62-godišnjaku i počeo ga vrijeđati, udario rukom po nosu i rekao mu da će ga ubiti.

Nakon što su policijski službenici zbog upućene prijetnje poduzeli pretragu njegove kuće i uočili ga da izlazi iz obližnje šume zajedno s njegovo troje maloljetne djece, osnovano se sumnja da se 43-godišnjak oglušio na zapovijed policijskih službenika da pristupi do njih te se dao u bijeg u dubinu šume.

Kada su ga policajci sustigli i približili, sumnja se da je u prisutnosti djeteta zaprijetio da mu se ne približiavaju, ali su ga službenici uspjeli svladati. Također, tvrde iz DORH-a, sumnja se da je od kolovoza 2015. do kolovoza 2019. koristio za vožnju osobni automobil na koji je stavio lažne registarske pločice izdane za drugo vozilo.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 43-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.  

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video