Vijesti / Crna kronika

NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

'VI STE NITKO I NIŠTA!' Varaždinac (45) pijan 'prilegao' na parkiralište kod groblja. Kad mu je policija prekinula odmor, izvrijeđao ih

'VI STE NITKO I NIŠTA!' Varaždinac (45) pijan 'prilegao' na parkiralište kod groblja. Kad mu je policija prekinula odmor, izvrijeđao ih
Duško Jaramaz/Pixsell; Ilustracija

Alkotestiranje je pokazalo kako je S.F. u krvi imao 2,35 promila alkohola u krvi.

Prekršajni sud u Varaždinu jučer je javno objavio sadržaj nepravomoćne presude, donijete početkom lipnja ove godine, kojom se Varaždinac S.P. (45) proglašava krivim zbog remećenja javnog reda i mira i vrijeđanja policijskih službenika.

Kako piše u presudi, S.P. je sredinom siječnja ove godine, u podnevnim satima, pijan ležao na javnom parkiralištu nasuprot varaždinskog groblja, što su građani javili policiji. Kad su policijski službenici došli do njega, S.P. ih je izvrijeđao riječima 'Što vi hoćete, vi ste nitko i ništa, pičke'. Nakon toga jednog je policijskog službenika uhvatio za desnu podlakticu, piše u presudi, i vikao 'Što ti od mene hoćeš?'.

Alkotestiranje je pokazalo kako je u krvi imao 2,35 promila alkohola u krvi.

Sud je odredio da S.P. mora plaiti 767,26 kuna kazne zbog počinjenih prekršaja, no kako je u policijskom pritvoru proveo vrijeme koje se računa kao dva dana provedena u zatvoru, kazna mu je umanjena za 300 kuna po danu i mora platiti sveukupno 167,26 kuna kazne. Uz kaznu, platiti mora i troškove sudskog postupka koji iznose 150 kuna.

Stranke u sporu na odluku suda mogu se žaliti u roku od 8 dana.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!