Vijesti / Crna kronika

NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

NEODGOVORNI VLASNIK Trnovčanin nije čipirao i cijepio pse, sud ga kaznio s 1200 kuna

NEODGOVORNI VLASNIK Trnovčanin nije čipirao i cijepio pse, sud ga kaznio s 1200 kuna
Duško Jaramaz/Pixsell; Ilustracija

Cijeli slučaj započeo je sredinom lipnja 2018. kontrolom veterinarskog inspektora zbog prijave da pas mješanac kod B.M.-a živi u neprimjerenim uvjetima...

Općinski sud u Varaždinu danas je javno objavio sadržaj nepravomoćne presude kojom se B.M. iz Trnovca kažnjava kaznom u iznosu od 1200 kuna zbog toga što nije cijepio dvije kuje protiv bjesnoće te stoga što kuju u dobi od 11 mjeseci nije čipirao.

Na taj je način B.M. prekršio dva članka Zakona o veterinarstvu.

Cijeli slučaj započeo je sredinom lipnja 2018. kontrolom veterinarskog inspektora zbog prijave da pas mješanac kod B.M.-a živi u neprimjerenim uvjetima, a prilikom inspekcije utvrđeno je da su još dva psa u posjedu B.M.-a, kuje u dobi od 4 godine i šest mjeseci te 11 mjeseci.

U izvješću veterinarske inspekcije navedeno je kako ti psi nikad nisu prijavljeni veterinarskoj stanici jer su ih smatrali kućnim psima i prema tome nisu mislili da ih treba prijaviti.

- Lošeg smo imovinskog stanja, zbog toga nismo mikročipirali pse niti ih cijepili protiv bjesnoće – rekao je prilikom inspekcije B.M.

Šest mjeseci veterinarski inspektor utvrdio je kako kuje još uvijek nisu mikročipirane ni cijepljene protiv bjesnoće.

Optuženi B.M. nije se odazvao na sudske pozive pa je sud prihvatio izvješće veterinarskog inspektora.

Kod određivanja kazne sudac je u ozbir uzeo loše materijalno stanje optuženog kao i prethodnu nekažnjavanost pa je određena kazna manja od propisane zakonske kazne.

Uz kaznu od 1200 kuna, B.M. Još mora platiti i 150 kuna sudskih troškova.

Stranke u sporu mogu se žaliti u roku od osam dana.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video