Vijesti / Crna kronika

POLICIJA U AKCIJI

Provedena akcija 'Ako uzimaš moje mjesto, uzmi i moju invalidnost': Utvrđeno ukupno 19 prekrašaja nepropisnog parkiranja

Provedena akcija 'Ako uzimaš moje mjesto, uzmi i moju invalidnost': Utvrđeno ukupno 19 prekrašaja nepropisnog parkiranja
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Iz policije mole sve vozače da ne parkiraju svoja vozila na mjestima za parkiranje vozila osoba s invaliditetom.

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske proveli su u utorak, 18. lipnja, od 8 do 14 sati, operativnu akciju 'Ako uzimaš moje mjesto, uzmi i moju invalidnost'.

- Tijekom provođena akcije, utvrđeno je ukupno 19 prekršaja nepropisnog parkiranja vozila i 6 ostalih prekršaja. Od navedenog broja, 14 prekršaja počinili su vozači koji su nepropisno parkirali svoja vozila na mjestima rezerviranim za parkiranje vozila osoba s invaliditetom - stoji u priopćenju.

Parkirališna mjesta za osobe s invaliditetom najbliža su ulazima u zgrade ili neke druge značajne objekte (pošta, banka, trgovački centri i sl.) te stoga i ne čudi činjenica što se druga vozila parkiraju na ta mjesta.

Vezano uz navedeno, iz policije mole sve vozače da ne parkiraju svoja vozila na mjestima za parkiranje vozila osoba s invaliditetom. Također apeliraju na osobe s invaliditetom da ne ustupaju drugim osobama svoj znak pristupačnosti na korištenje.  

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video