Vijesti / Crna kronika

NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

BRZINA I ALKOHOL U Piškorovcu se zabio u zid kuće i teško ozlijedio suvozača. Sud mu je odredio novčanu kaznu

BRZINA I ALKOHOL U Piškorovcu se zabio u zid kuće i teško ozlijedio suvozača. Sud mu je odredio novčanu kaznu
Duško Jaramaz/Pixsell; Ilustracija

Nesreća zbog koje je O.O. prvotno optužen, a nakon toga i proglašen krivim dogodila se sredinom listopada prošle godine u Piškorovcu...

Općinski sud u Čakovcu javno je objavio sadržaj nepravomoćne presude kojom se O.O. (23) iz Piškorovca proglašava krivim zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Nesreća zbog koje je O.O. prvotno optužen, a nakon toga i proglašen krivim dogodila se sredinom listopada prošle godine u Piškorovcu, nakon ponoći. O.O. brzinu kretanja nije prilagodio vožnji noću, piše u presudi, te je autom prvo izašao van kolnika, a nakon toga bočnim dijelom automobila udario u betonski stup.

Na kraju se frontalno zabio u kuću. U optužnici je navedeno kako je O.O.-u nakon nesreće izmjereno 0,75 promila alkohola u krvi.

U vrijeme nesreće u automobilu je bio i suvozač i on je u nesreći zadobio ozljede koje su okvalificirane kao teške. Sam O.O. lakše je ozlijeđen.

Sud je O.O.-a proglasio krivim te mu je odredio kaznu u iznosu od 6,270 kuna. Također mora platiti troškove kaznenog postupka, 400 kuna, troškove očevida, 654,40 kuna, te troškove medicinskog vještačenja, 1,024 kune.

Stranke u sporu žaliti se mogu u roku od 15 dana.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video