Vijesti / Crna kronika

NEPRAVOMOĆNO

SLUČAJ MERCATOR Čehoka i Ptičeka sud oslobodio optužbe da su Grad oštetili za 6,3 milijuna kuna

SLUČAJ MERCATOR Čehoka i Ptičeka sud oslobodio optužbe da su Grad oštetili za 6,3 milijuna kuna

Teretilo ih se da su 2006. godine Grad Varaždin oštetili za 6,3 milijuna kuna prilikom zamjene zemljišta između Grada i Parkova.

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok i nekadašnji direktor tvrtke Parkovi Miljenko Ptiček danas su na Općinskom sudu u Koprivnici oslobođeni optužbe u 'slučaju Mercator'.

Riječ je o sudskom postupku u kojem je državno odvjetništvo teretilo Čehoka i Ptičeka da su 2006. godine Grad Varaždin oštetili za 6,3 milijuna kuna prilikom zamjene zemljišta između Grada i Parkova.

Tada je, naime, sklopljen ugovor kojim je Grad Parkovima dao vlasništvo nad rasadnikom, a Parkovi Gradu šumu Jelačićku.

U šumi Jelačićki Grad je potom izgradio novu sportsku dvoranu, Arenu Varaždin, dok su Parkovi zemljište koje su dobili zamjenom prodali slovenskom Mercatoru. Tvrtka je na tome mjestu izgradila trgovački centar, a danas je taj objekt u vlasništvu Konzuma.

Vezana vijest:

Ivan Čehok SLUČAJ MERCATOR OSLOBOĐEN! Čehok: 'Potpuno sam nedužan, i to ću dokazati u sva tri predmeta'

Državnom odvjetništvu problematično je bilo to što, kako su navodili, Parkovi nisu uopće bili vlasnik šume Jelačićke, već je vlasnik bio Grad Varaždin. 

No nakon postupka, koji je trajao od 2015. godine, tijekom kojeg su ispitani brojni svjedoci i provedeno nekoliko vještačenja, Općinski sud u Koprivnici danas je izrekao nepravomoćnu presudu kojom se Čehok i Ptiček oslobađaju optužbi za koje ih je teretilo državno odvjetništvo.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video