Vijesti / Crna kronika

JAVLJA POLICIJA

RECIDIVIST 34-godišnjak upravljao automobilom pod utjecajem alkohola i bez vozačke dozvole te izazvao prometnu nesreću

RECIDIVIST 34-godišnjak upravljao automobilom pod utjecajem alkohola i bez vozačke dozvole te izazvao prometnu nesreću
Varaždinski.hr

Nakon saslušanja na Općinskom sudu u Varaždinu, 34-godišnjak je pušten na slobodu, te će se protiv njega provesti redovan prekršajni postupak.

U ponedjeljak, 25. ožujka, oko 14.15 sati u Varaždinu dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom, javljaju iz Policijske uprave varaždinske.

- Muškarac (34) upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 0.74 promila i za vrijeme pravomoćno izrečene zaštitne mjere zabrana upravljanja motornim vozilima B kategorije. Upravljao je Gospodarskom ulicom iz smjera istočne zaobilaznice u smjeru Zagrebačke ulice. Dolaskom na nadvožnjak Gospodarske ulice nije prilagodio brzinu vozila stanju i uvjetima na kolniku te je prednjim dijelom vozila udario u stražnji dio zaustavljenog vozila, kojim je do tada ispred njega upravljala 67-godišnjakinja. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, isti je doveden u Postaju prometne policije Varaždin te smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola - stoji u priopćenju.

Pošto se radi o višestrukom povratniku u počinjenju istih i sličnih prometnih prekršaja koji ima više pravomoćnih presuda zbog istovrsnih prekršaja, isti je uhićen i uz Optužni prijedlog doveden na prekršajni sud Općinskog suda u Varaždinu s prijedlogom određivanja zadržavanja odnosno kazne zatvora u trajanju do 60 dana.

Međutim, nakon saslušanja, 34-godišnjak je pušten na slobodu, te će se protiv njega provesti redovan prekršajni postupak.

 

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video