Vijesti / Crna kronika

DETALJI

ZLOČINAČKO UDRUŽENJE Evo kako su stotine kilograma marihuane i amfetamina švercane kroz Varaždin

ZLOČINAČKO UDRUŽENJE Evo kako su stotine kilograma marihuane i amfetamina švercane kroz Varaždin
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Po prijevozu droge na područje Hrvatske, odnosno grada Varaždina, droga se istovarivala i prepakiravala, nakon čega se dio droge skladištio u Varaždinu za potrebe daljnje preprodaje na ilegalnom tržištu u Hrvatskoj.

Policijski službenici Grupe za kriminalitet droga Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljanima starosti 48, 38, 41 i 43 godine te 33-godišnjim državljaninom Crne Gore, zbog sumnje da su počinili kaznena djela 'Zločinačko udruženje', odnosno kaznena djela 'Neovlaštena proizvodnja i promet drogama počinjenih u sastavu zločinačkog udruženja'.

- Kako se sumnja, 48-godišnjak je u razdoblju od najmanje kolovoza 2018. do 6. ožujka 2019. godine, na području Hrvatske, Crne Gore i Njemačke, povezao u zajedničko kriminalno djelovanje ostalu četvoricu navedenih, s ciljem stjecanja nepripadne materijalne koristi i to nabavkom, prijevozom, prijenosom i preprodajom većih količina droge marihuane te kemijske droge amfetamin.

Vezana vijest:

Zapljena 500 kg droge REKORDNA ZAPLJENA PALO POLA TONE DROGE Varaždinac (38) i Crnogorac (33) marihuanu i amfetamin slali iz Varaždina prema zemljama Europe

Planiranjem i realizacijom navedenog 48-godišnjak je rukovodio zajedno sa 38-godišnjakom, s kojim je za potrebe ispunjenja svrhe zločinačkog udruženja, zajednički i dogovorno, ostvario kontakte sa za sad nepoznatim osobama u Crnoj Gori, preko kojih su u Albaniji počeli nabavljati veće količine droge marihuane i amfetamina.

Također su osigurali dopremanje droge iz Crne Gore u Hrvatsku u samo za tu svrhu unaprijed prerađenim kamionima.

Po prijevozu droge na područje Hrvatske, odnosno grada Varaždina, droga se istovarivala i prepakiravala, nakon čega se dio droge skladištio u Varaždinu za potrebe daljnje preprodaje na ilegalnom tržištu u Hrvatskoj, dok se za drugi dio droge organizirao prijevoz za Njemačku - javlja PU varaždinska.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, jučer, 20. ožujka, dvojica od navedenih starosti 48 i 43 godine, predani su uz kaznenu prijavu pritvorskom nadzorniku Pritvorske jedinice Policijske uprave zagrebačke.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video