Vijesti / Crna kronika

forenizičari na terenu

EKSPLOZIVNA SMJESA Poznat uzrok strašne eksplozije u Donjem Vidovcu u kojoj je poginuo muškarac

EKSPLOZIVNA SMJESA Poznat uzrok strašne eksplozije u Donjem Vidovcu u kojoj je poginuo muškarac
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Kako se u toj prostoriji našla eksplozivna smjesa nepoznate kemikalije?

- U srijedu, 20. ožujka u jutarnjim satima nastavljen je očevid uz vještake Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić” iz Zagreba, kojom prilikom su izvršena ispitivanja plinskih instalacija, ali nije utvrđena propusnost, piše eMedjimurje

Vezana vijest:

Donji Vidovec, eksplozija MISTERIJ - UZROK EKSPLOZIJE JOŠ NIJE POZNAT TRAGEDIJA Obavljena obdukcija: U strašnoj eksploziji život izgubio muškarac (41) iz Donjeg Vidovca

Kao uzrok eksplozije, a zatim i požara je zapaljenje (iniciranje) eksplozivne smjese zasad nepoznate kemikalije i zraka mehaničkom iskrom nastalom rezanjem metalnih profila za postavu gipsanih ploča. S mjesta događaja izuzet je požarni krš radi daljnjih vještačenja - javlja PU međimurska u priopćenju.

U utorak, 19. ožujka u jutarnjim satima na odjelu patologije Županijske bolnice Čakovec je izvršena obdukcija nad mrtvim tijelom nepoznate muške osobe kojom prilikom je utvrđeno da je uzrok smrti gušenje ugljičnim monoksidom te ozljedama zadobivenim uslijed eksplozije. Poduzetim radnjama utvrđeno je da je smrtno stradao 41-godišnjak s područja općine Donji Vidovec.Podsjećamo da je u ponedjeljak, 18. ožujka oko 10 sati u Donjem Vidovcu, Ulici Rade Končara, došlo do eksplozije i požara unutar objekta u obnovi. Tom je prilikom, na žalost, muškarac smrtno stradao. Požar su ugasili pripadnici DVD Donji Vidovec, Sveta Marija, Donja Dubrava te javna vatrogasna postrojba grada Čakovca. 

Prilikom eksplozije u susjednoj zgradi uslijed pucanja stakla na prozoru lakše je ozlijeđena 24-godišnjakinja s područja općine Kotoriba, koja je liječničku pomoć zatražila u Domu zdravlja u Kotoribi. Također je oštećeno nekoliko osobnih automobila parkiranih uz zid zgrade. - Materijalna šteta utvrdit će se naknadno, a kriminalistička istraživanja se nastavljaju - kažu u policiji.         

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video