Vijesti / Crna kronika

NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

D.O. (37) iz Paraga prosjačio po Varaždinu pa mu sud izrekao 'izgon' na šest mjeseci i uzeo 88,50 kuna 'zarade'

D.O. (37) iz Paraga prosjačio po Varaždinu pa mu sud izrekao 'izgon' na šest mjeseci i uzeo 88,50 kuna 'zarade'
Slavko Midzor/Pixsell; Varaždinski.hr

Zbog prošnje, D.O.-u je izrečena 'zaštitna mjera udaljenja s područja grada Varaždina u trajanju od 6 mjeseci'...

Općinski sud u Varaždinu javno je objavio sadržaj nepravomoćne presude donijete 30. siječnja kojom se D.O. (37) iz Paraga pokraj Nedelišća proglašava krivim za to što je početkom srpnja prošle godine prosio novac u Varaždinu, a kod sebe nije imao ni osobnu iskaznicu.

D.O., koji je već i prije prekršajno kažnjavan, narušavao je 2. srpnja 2018. javni red i mir na Trgu slobode u Varaždinu na način da je prolaznike tražio novac, piše u sudskoj presudi, a sve je to trajalo do dolaska policije.

Vezana vijest:

Policijski službenik oduzeo mu je tad svu 'zaradu', 88,50 kuna, a dodatan problem bio je u tome što D.O. nije kod sebe imao ni osobnu iskaznicu.

Na poziv suda na ispitivanje, D.O. nije se odazvao, niti je nedolazak opravdao, iako je poziv primio, pa je sud postupak priveo kraju bez njegova svjedočenja.

Zbog prošnje, D.O.-u je izrečena 'zaštitna mjera udaljenja s područja grada Varaždina u trajanju od 6 mjeseci', a ako se u to vrijeme zatekne na području Varaždina i u tome bude uhvaćen, prijeti mu novčana kazna ili zatvor.

Zbog neimanja osobne iskaznice, D.O. je dobio tek opomenu, kako je istaknuto u presudi, u obzir je uzeta 'okolnost da je okrivljeni osoba slabog imovnog stanja'.

Oduzeti novac bit će uplaćen u korist Državnog proračuna.

- Provođenjem ovog postupka nastali su troškovi koje okrivljenik nije dužan platiti jer bi njihovim plaćanjem bilo dovedeno u pitanje njegovo uzdržavanje – zaključak je sudske presude.

Stranke u sporu mogu se žaliti na ovu presudu.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video