Vijesti / Crna kronika

NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

MEĐIMURSKI OBRAČUNI Razbijali ugostiteljski objekt pa osuđeni na 6 mjeseci zatvora: 'Bili smo jako pijani'

MEĐIMURSKI OBRAČUNI Razbijali ugostiteljski objekt pa osuđeni na 6 mjeseci zatvora: 'Bili smo jako pijani'
Duško Jaramaz/Pixsell (ilustracija)

S.B. i V.B. oslobođeni su plaćanja kaznenog postupka jer su nezaposleni i bez prihoda.

Općinski sud u Čakovcu javno je objavio sadržaj presude donijete u listopadu prošle godine kojom se S.B. (25) i V.B. (27), obojica iz Pribislavca, osuđuju na šest mjeseci zatvora zbog kaznenog djela protiv imovine oštećenjem tuđe stvari, piše eMeđimurje.

Njima se na teret stavlja da su krajem svibnja 2015. oštetili jedan ugostiteljski objekt u Štefancu tako da su na njega bacali pepeljare i stolice te udarali štapovima po njemu. Šteta koja je nastala procijenjena je na 16.300 kuna.

Prilikom prvog ispitivanja S.B. i V.B. rekli su da su se u tom ugostiteljskom objektu sukobili s četiri pijane osobe koje su ih vrijeđale i napadale, a oni su im uzvraćali.

- Uspjeli smo pobjeći kući te smo uzeli drvene grane i vratili se u lokal. Granama smo udarali po vratima i prozorima, ali ne sjećamo se što smo razbili, bili smo jako pijani – rekli su S.B. i V.B. na ispitivanju.

V.B. na raspravi je dodao kako su nakon bijega od napadača iz kafića otišli u naselje te su se nakon toga vratili s više osoba do ugostiteljskog objekta. Svjedok, suprug vlasnice ugostiteljskog objeka, rekao je prilikom prvog ispitivanja da je došlo oko 20 do 25  osoba u dva kombija.

Sam suprug vlasnice ugostiteljskog objekta prilikom prvog ispitivanja rekao je da je prepoznao S.B. i V.B. spornog dana ispred ugostiteljskog objekta, no na raspravi je zanijekao da i je ikad prije vidio. Sud je njegov iskaz okarakterizirao kao 'neuvjerljiv, neiskren i neistinit'.

Kod izricanja kazne sud je kao olakotnu okolonost uzeo to da su okrivljenici priznali kazneno djelo, dok im je otegotno bilo to što su već osuđivani za slična kaznena djela. Sud je procijenio da prethodne uvjetne kazne nisu utjecale na njihovo ponašanje pa je ovog puta dvojac odlučio kazniti kaznom zatvora u trajanju od šest mjeseci.

S.B. i V.B. oslobođeni su plaćanja kaznenog postupka jer su nezaposleni i bez prihoda.

Stranke u sporu mogu se žaliti na presudu u roku od 15 dana.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video