Vijesti / Crna kronika

REKORDNA ZAPLJENA

PALO POLA TONE DROGE Varaždinac (38) i Crnogorac (33) marihuanu i amfetamin slali iz Varaždina prema zemljama Europe

PALO POLA TONE DROGE Varaždinac (38) i Crnogorac (33) marihuanu i amfetamin slali iz Varaždina prema zemljama Europe
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Policija je iznijela podatke o rekordnoj zapljeni droge na našem području...

U prostorijama Policijske uprave varaždinske danas je održana konferencija za novinare na kojoj su izneseni detalji o najvećoj zapljeni droge na području Varaždinske županije.

Na konferenciji za medije bili su načelnik Policijske uprave varaždinske Predrag Benčić, Županijska državna odvjetnica Biserka Šmer-Bajt i voditeljica Službe kriminalističke policije PU varaždinske Sandra Pažur Hlad.

- Pred vama je najveća zapljena droge na području PU varaždinske, ali i u Hrvatskoj. Ovo je rezultat zajedničkog rada policije varaždinske i međimurske, ravnateljstva policije, Općinskog državnog odvjetništva i Županijskog državnog odvjetništva. Čestitao bih i zahvalio na posvećenosti i stručnosti – načelnik Policijske uprave varaždinske Predrag Benčić.

Na konferenciji je istaknuto kako su dvije uhićene osobe hrvatski (38) i crnogorski (33) državljani, a optuženi su za kazneno djelo zloupotrebe opojnih droga. Hrvatski državljanin s područja je Varaždina, također je potvrđeno, a i droga je pronađena na području Varaždina.

- Tijekom kriminalističkog istraživanja pretražena su dva skladišna prostora i jedno teretno vozilo s priključnim vozilom, kojom prilikom je pronađeno 76 paketa s drogom marihuanom ukupne težine 488.168 kilograma, 2 paketa s kemijskom drogom amfetamin ukupne količine od 2.436, 4 digitalne vagice, 5 mobilnih uređaja te iznos 50.000 kuna - rekla je voditeljica Službe kriminalističke policije PU varaždinske Sandra Pažur Hlad.

Istaknuto je kako je droga bila namijenjena za europsko tržište, a istraga slučaja nastavit će se.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video