Vijesti / Crna kronika

Zločin u Palovcu

ŽALBA ODBIJENA Smiljana Srnec ostaje iza rešetaka! Postoji osnovana sumnja da je počinila ubojstvo

ŽALBA ODBIJENA Smiljana Srnec ostaje iza rešetaka! Postoji osnovana sumnja da je počinila ubojstvo
Foto agencija Sjever/Siniša Sović/Filip Kušter

U priopćenju se dodaje kako Srnec ostaje u istražnom zatvoru zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka, odnosno, zbog mogućeg utjecaja na svjedoke.

Općinski sud u Varaždinu objavio je rješenje prema kojem se odbija žalba okrivljene Smiljane Srnec od ukidanja istražnog zatvora.

- Žalbeno vijeće u bitnome smatra da je sutkinja istrage suprotno žalbenim navodima okrivljene na temelju za sada raspoloživih dokaza i podata s pravom zaključila da je u konkretnom slučaju ostvaren temeljni uvjet za određivanje istražnog zatvora zbog postojanja osnovane sumnje da je okrivljenica počinila kaznano djelo ubojstva - priopćio je Sud.

U priopćenju se dodaje kako Srnec ostaje u istražnom zatvoru zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka, odnosno, zbog mogućeg utjecaja na svjedoke. 

- Okolnosti slučaja koa i radnje koje je kontinuirano i odlučno poduzimala u cilju prikrivanja nedjela kroz čitavo vrijeme, dovodeći u zabludu roditelje i najbližu rodbinu, upućuju na veći stupanj upornosti i kriminalne volje te na bešćutnost i beskrupuloznost - zaključuje sutkinja istrage.

Glasnogovornik Općinskog suda u Varaždinu, Igor Pavlic najavio je konferenciju za medije u 14:30 sati.

Smiljani Srnec (45), podsjetimo, određen je pritvor od 30 dana koji joj je 20. veljače odredila sutkinja istrage varaždinskog Županijskog suda po prijedlogu županijskog državnog odvjetništva, odnosno tužitelja u tom predmetu. 

Njezin odvjetnik Krešimir Golubić kazao je za RTL da je 'podnio žalbu protiv rješenja o određivanju istražnog zatvora. Nema opasnosti od utjecaja na svjedoke, a ni opasnosti od počinjenja novog kaznenog djela pri čemu navodna opasnost počinjenja novog kaznenog djela kako je obrazložena u rješenju nije osnova za određivanje istražnog zatvora'.

Istražni zatvor joj je određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke s obzirom na to da u postupku treba ispitati i članove njezine obitelji, ali i druge osobe koje bi mogle imati saznanja o ubojstvu njezine sestre Jasmine čije je tijelo otkriveno u zamrzivaču u kući u Palovcu.

Osim zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, tužiteljstvo je navelo i mogućnost ponavljanja djela s obzirom na to da je Smiljana Srnec 2016. godine temeljem kaznenog naloga osuđena na četiri mjeseca zatvora uz rok kušnje od godine dana za lažno prijavljivanje kaznenog djela razbojstva.

Srnec je tereti da je tijekom ljeta 2000. godine u obiteljskoj kući u Palovcu zadala svojoj 23- godišnjoj sestri više snažnih udaraca tvrdim predmetom u glavu i nanijela joj višestruke prijelome kostiju u području glave. Oštećena 23-godišnjakinja preminula je uslijed zadobivenih ozljeda.

U petak je policija obavila pretragu kuće i iz šupe odnijela neke predmete koji su na vještačenju u Centru za forenzička ispitivanja i vještačenja Ivan Vučetić.

O žalbi na određivanje pritvora odlučivat će izvanraspravno vijeće varaždinskog Županijskog suda. I na rješenje o provođenju istrage branitelj se može žaliti, ali rok za žalbu je osam dana od dana primitka tog rješenja i taj rok još nije istekao.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video