Vijesti / Crna kronika

SLUČAJ IZ PALOVCA

NOVE INFORMACIJE Otac ubijene Jasmine 2004. godine osuđen zbog obiteljskog nasilja

NOVE INFORMACIJE Otac ubijene Jasmine 2004. godine osuđen zbog obiteljskog nasilja
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell/Privatna arhiva/24sata

Kronološki, ova presuda je donesena u vremenskom periodu nakon Jasmininog ubojstva, ali prije nego što je obitelj u kolovozu 2005. godine službeno prijavila njezin nestanak. Ovakav slijed događaja otvara mogućnost da se na cijeli slučaj gleda iz drugačije perspektive

U tragičnoj priči o jezivom ubojstvu Jasmine Dominić, čije je tijelo nakon 19 godina pronađeno u zamrzivaču u prizemlju obiteljske kuće u Palovcu, gotovo svakog se dana pojavljuju informacije koje bacaju novo svjetlo na cijeli slučaj.

Portal eMedjimurje iz službenih izvora doznao je da je Martin Dominić, otac ubijene Jasmine i njezine sestre Smiljane koja je okrivljena za to ubojstvo, 2004. godine proglašen krivim radi nasilničkog ponašanja u obitelji.Naime, u sudskoj evidenciji stoji da se 2004. godine postupak protiv Martina Dominića vodio na Prekršajnom sudu u Čakovcu pod brojem Pp J-4797/03. Predmet je zasnovan 2. prosinca 2003. godine, a presuda je donesena 18. svibnja 2004. godine i postala je pravomoćna 4. lipnja iste godine. Martin Dominić osuđen je zbog obiteljskog nasilja prema čl. 18 st. 1 Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji koji je tada bio na snazi.

Nažalost, drugi detalji o ovoj presudi nisu službeno dostupni, budući da je spis o predmetu uništen sukladno odredbama sudskog poslovnika o čuvanju i izdvajanju arhivske građe koje propisuju da se prekršajni spisi čuvaju pet godina nakon pravomoćno donošenog postupka.

Kronološki, ova presuda je donesena u vremenskom periodu nakon Jasmininog ubojstva, ali prije nego što je obitelj u kolovozu 2005. godine službeno prijavila njezin nestanak. Ovakav slijed događaja otvara mogućnost da se na cijeli slučaj gleda iz drugačije perspektive.

U brojnim razgovorima koje smo dosad vodili s mještanima Palovca oni su, uglavnom, za Martina imali samo riječi hvale. Napominjalo se da je znao 'zaviriti' u čašicu, ali ljudi su ga opisivali kao dobričinu, veseljaka i vrijednog radnika. Manjak službenih informacija o sadržaju ovog predmeta ostavlja otvorenim pitanje na čiju štetu je obiteljsko nasilje počinjeno. Radi li se ovdje jednostavno o tome da je nakon čašice viška Martin postajao vruće krvi ili o tome da se u jednom trenutku odlučio suočiti s kćeri koju je ponekad i u javnosti dovodio u vezu s Jasmininom nestanku?

Vidjet ćemo hoće li ovakva informacija utjecati na tijek slučaja u kojem se danas očekuje odluka o žalbi odvjetničkog tima na istražni zatvor određen Smiljani Srnec. Kao što smo već pisali, jučer je odvjetnik Smiljane Srnec po službenoj dužnosti, Krešimir Golubić iz Odvjetničkog društva Golubić i Šikić uputio žalbu na rješenje o određivanju istražnog zatvora, navodeći da nema opasnosti od utjecaja na svjedoke, a ni opasnosti od počinjenja novog kaznenog djela pri čemu navodna opasnost počinjenja novog kaznenog djela, kako je obrazložena u rješenju, nije osnova za određivanje istražnog zatvora.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video