Vijesti / Crna kronika

LEŠ DRŽALA U ZAMRZIVAČU

SMILJANI ISTRAŽNI ZATVOR 'Postoji izrazito visok stupanj kriminalne volje i bešćutnosti'

SMILJANI ISTRAŽNI ZATVOR 'Postoji izrazito visok stupanj kriminalne volje i bešćutnosti'
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Smiljani Srnec određeno je 30 dana istražnog zatvora zbog sumnje da je ubila sestru i leš držala u zamrzivaču...

Smiljana Srnec, osumnjičena za ubojstvo sestre Jasmine Dominić, u srijedu ujutro ispitana je u Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu. 

Sutkinja joj je odredila jednomjesečni istražni zatvor koji teče od dana lišavanja slobode odnosno od 16. veljače, pišu Vijesti.hr.

Vezana vijest:

Palovec, Smiljana UBOJSTVO U PALOVCU FOTO Sestra ubijene Jasmine Dominić dovedena na ispitivanje u ŽDO Varaždin

Srnec iz suda je prebačena u varaždinski zatvor. Policijska 'marica' parkirala je na jednom od stražnjih izlaza, policajci su uveli osumnjičenu u kombi i prevezli je doslovce 20 metara dalje u krug zatvora u zatvorenom vozilu kako je ne bi mogli snimiti fotoreporteri.

Opasnost od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela

Igor Pavlic, glasnogovornik Općinskog suda u Varaždinu rekao je da je istražna sutkinja odredila istražni zatvor protiv osumnjičene, jer je zaključila da postoji osnovana sumnja da je ona počinila kazneno djelo ubojstva na štetu svoje sestre, čime je ostvaren temeljni uvjet za određivanje zatvora.

Istražni zatvor određen je zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, među kojima su njeni rođaci i poznanici. Drugi razlog je postojanje osnovane sumnje da bi osumnjičena Srnec mogla ponoviti kazneno djelo.

- Što se tiče opasnosti ponavljanja djela, kod osumnjičene postoji izrazito visok stupanj kriminalne volje, upornosti, bešćutnosti, ali i činjenice da je već bila u sukobu sa zakonom, sve te okolnosti kad se povežu imaju značaj osobitih okolnosti i predstavljaju realnu opasnost da bi mogla ponoviti kazneno djelo - rekao je Igor Pavlic, sudac i glasnogovornik varaždinskog suda.

'U ovom slučaju svrha istražnog zatvora se ne bi mogla ostvariti nekom blažom mjerom.'

Srnec je 2016. pravomoćno osuđena jer je lažno prijavila počinjenje kaznenog djela razbojništva na njenu štetu. Prijavila je da je netko od nje, primjenom sile otuđio novac, a ona ga je zapravo izgubila. 

Upitan je li moguće da ovaj slučaj ode u zastaru, obzirom da Jasmina Dominić nije viđena još od 2000. godine, Pavlic je rekao da hipotetski svaki slučaj može otići u zastaru.

'Međutim, ovdje se radi o kaznenom djelu, zasad, sumnji na počinjenje ubojstva, za koje su zastarni rokovi dugi tako da u skoro vrijeme neće nastupiti zastara', rekao je.

I prije formalnog uhićenja, Smiljana Srnec je policiji ispričala i priznala da je ubila sestru, da ju je zatukla komadom drveta, a nakon toga sakrila zamrzivač gdje je tijelo provelo oko 19 godina.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video