Vijesti / Crna kronika

NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

Sjećate li se Audija koji je porušio betonsku ogradu u Krležinoj ulici? Vozač je kažnjen s 5.500 kuna te je ostao bez vozačke na 4 mjeseca

Sjećate li se Audija koji je porušio betonsku ogradu u Krležinoj ulici? Vozač je kažnjen s 5.500 kuna te je ostao bez vozačke na 4 mjeseca
Duško Jaramaz/Pixsell; Varaždinski.hr

U pisanoj obrani I.L. je u potpunosti priznao počinjenje prekršaja, pokajao se i obećao da će se pridržavati prometnih pravila ubuduće, priznao je i kako je konzumirao alkohol.

Prekršajni sud u Varaždinu danas je javno objavio nepravomoću presudu, donešenu u prosincu prošle godine, kojom se Zagrepčanin I.L. (43) proglašava krivim za dva prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Kako je istaknuto u presudi, 8. svibnja 2018. I.L. nije pilagodio brzinu vozila stanju na kolniku te je izgubio kontrolu nad vozilom. Prvo je bočno udario u metalnu ogradu u Ulici Miroslava Krleže, da bi potom prednjim dijelom automobila udario u betonsku ogradu, pri čemu su I.L. i suvozač zadobili lakše tjelesne ograde, a materijalna šteta nastala je na autu, ogradama i ukrasnom crnogoričnom stablu.

Također, I.L. bio je pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2,17 promila, piše u presudi.

Vozilo kojim su prekršaji počinjeni nije vlasništvo I.L.

U pisanoj obrani I.L. je u potpunosti priznao počinjenje prekršaja, pokajao se i obećao da će se pridržavati prometnih pravila ubuduće, priznao je i kako je konzumirao alkohol, no u neznatnoj mjeri pa se zato i nije protivio alkotestu.

I.L. je istaknuo kako mu je vozačka dozvola kao direktoru varaždinskog poduzeća koji živi u Zagrebu prijeko potrebna za obavljanje posla, jer, kako je istaknuo, svakodnevno putuje na relaciji Zagreb – Varaždin. Također je istaknuo kako su mu primanja relativno niska, a mora uzdržavati ženu i malodobno dijete.

Odlukom Prekršajnog suda u Varaždinu, I.L. kažnjen je s 5.500 kuna te mu je zabranjeno upravljati motornim vozilima 'B' kategorije u razdoblju od 4 mjeseca.

Stranke u ovom postupku mogu se žaliti na odluku suda.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!