Vijesti / Crna kronika

PRAVOMOĆNA PRESUDA

GODINU DANA ZATVORA Proglašen je krivim za silovanje. Na sudu se branio da je bila riječ o 'šaljivom razgovoru'

GODINU DANA ZATVORA Proglašen je krivim za silovanje. Na sudu se branio da je bila riječ o 'šaljivom razgovoru'
PIXSELL / ilustracija

Vrhovni sud potvrdio je presudu Županijskog suda u Varaždinu kojom je J.S. i proglašen krivim za kazneno djelo silovanja. Osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od godinu dana.

Vrhovni sud potvrdio je presudu Županijskog suda u Varaždinu kojom je J.S. iz Bartolovca proglašen krivim za kazneno djelo silovanja. Ovom pravomoćnim presudom okrivljenik je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od godinu dana.

Riječ je o događaju iz 2014. godine, koji je svoj prvostupanjski sudski epilog imao 30. ožujka 2016. godine presudom Županijskog suda u Varaždinu, a pravomoćni ovom odlukom Vrhovnog suda od 15. studenoga 2018. godine. Nakon što su sve strane u postupku obaviještene o pravorijeku, presuda je i javno objavljena 8. veljače.

Silovanje za koje je J.S. sada i pravomoćno proglašen krivim zbilo se u ugostiteljskom lokalu 'David' u Trnovcu 2014. godine. Vrhovni sud se složio s ocjenom Županijskog suda u dijelu u kojem je ocijenio iskaz oštećenice vjerodostojnim, čemu je optuženik prigovorio u svojoj žalbi.

Utvrđeno je tako, stoji u presudi, da je okrivljeni oštećenicu posjeo na barski stolac, dirao po spolovilu i gurnuo dva prsta u vaginu, a potom pošao za njom u skladište, skinuo hlače i gaće i tražio da ga oralno zadovoljava. To su potvrdili i svjedoci kojima se oštećenica povjerila.

Medicinskom dokumentacijom potvrđeni su i navodi svjedoka da je oštećenica bila psihički slomljena i izvan sebe zbog tog događaja, stoji u presudi Vrhovnog suda.

Ni prvostupanjski ni drugostupanjski sud nisu prihvatili obranu okrivljenika, koji je pri prvom ispitivanju negirao da je kritične zgode bio u bilo kakvom fizičkom kontaktu s oštećenicom, da bi na raspravi događaj prikazao šaljivim razgovorom, pri čemu ju je htio primiti za grudi.

Na presudu su se žalile obje strane, no Vrhovni sud je u u potpunosti odbacio obje žalbe i potvrdio prvostupanjsku presudu. Tako je J.S. pravomoćno osuđen na godinu dana zatvorske kazne, u što se računa i vrijeme koje je proveo u pritvoru, od 8. do 23. srpnja 2014. godine.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video