Vijesti / Crna kronika

'PAO' U MEĐIMURJU

PREVOZIO MIGRANTE Slovenac (42) u Kuršancu uhvaćen s 19 migranata iz Iraka i Irana!

PREVOZIO MIGRANTE Slovenac (42) u Kuršancu uhvaćen s 19 migranata iz Iraka i Irana!
Ilustracija/Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

42-godišnji državljanin Slovenije je za prijevoz migranata trebao primiti novčanu naknadu...

U četvrtak, 7. veljače oko pola 9 sati u Kuršancu u Čakovečkoj ulici, policijski službenici Interventne jedinice policije Policijske uprave međimurske u nadzoru prometa zaustavili su kombi vozilo slovenskih nacionalnih oznaka s kojim je upravljao 42-godišnji slovenski državljanin. Pregledom unutrašnjosti kombija pronađeno je 19 stranih državljana (Iraka i Irana), piše eMeđimurje.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 42-godišnjak u četvrtak, 7. veljače na području Republike Hrvatske, koristeći se unajmljenim kombi vozilom preuzeo na prijevoz 19 migranata, čiji je boravak i kretanje u Republici Hrvatskoj nezakonito, koje je potom prevezao do mjesta Kuršanec sa ciljem protuzakonitog prebacivanja u Republiku Sloveniju za što je trebao primiti novčanu naknadu.

Time je počinio kazneno djelo Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici europske unije ili potpisnici schengenskog sporazuma te je protiv 42-godišnjaka podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku, nakon čega je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske - javlja eMeđimurje.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!