Vijesti / Crna kronika

EPILOG SUDSKOG SPORA

MIRENJE Ptiček se zbog uvreda ispričao radnicima: 'Nisam primijenio baš najprimjerenije riječi'

MIRENJE Ptiček se zbog uvreda ispričao radnicima: 'Nisam primijenio baš najprimjerenije riječi'
Siniša Sović/Foto agencija Sjever; Marko Jurinec/Pixsell

Prvotno je tužbu podnijela sama tvrtka Parkovi i još šest zaposlenika (Marin Bašić, Jelena Sekelj, Martina Žnidar, Sonja Kušter, Romana Brkić Knežević i Viktorija Cikač). U međuvremenu Parkovi su odustali od tužbe, a na današnjem ročištu od tužbe je odustalo još četvero zaposlenika.

Nekadašnji direktor Parkova, Miljenko Ptiček, danas se, 16. siječnja, na Općinskom sudu u Varaždinu na pripremnom ročištu ispričao djelatnicima tvrtke koji su protiv njega podnijeli privatnu tužbu zbog uvreda koje je na njihov račun iznio na društvenim mrežama.

Prvotno je tužbu podnijela, još 11. svibnja 2017., sama tvrtka Parkovi i još šestero zaposlenika (Marin Bašić, Jelena Sekelj, Martina Žnidar, Sonja Kušter, Romana Brkić Knežević i Viktorija Cikač). U međuvremenu Parkovi su odustali od tužbe, a na današnjem ročištu od tužbe je odustalo još četvero zaposlenika.

Sutkinja je uvodno predložila mirenje, na što su preostale tužiteljice - Jelena Sekelj i Viktorija Cikač - pristale. Nakon kratke konzultacije sa svojim odvjetnikom, Miljenko Ptiček rekao je da je spreman ispričati se.

- Ja se ispričavam Jeleni Sekelj i Viktoriji Cikač budući da u svojim objavama nisam primijenio baš najprimjerenije riječi - rekao je nekadašnji direktor Parkova.

Tužiteljice su također tražile da se isprika objavi i na Facebooku, gdje su uvrede i iznesene, i to u roku od 15 dana.

Prema prvotnoj tužbi tvrtka Parkovi Ptičeka je tužila za teško sramoćenje, zaposlenik Marin Bašić za teško sramoćenje i uvredu, a ostali samo za kazneno djelo uvrede. Sporne izjave na društvenim mrežama Ptiček je objavljivao tijekom ožujka, travnja i svibnja 2017. godine.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video