Vijesti / Crna kronika

ZATAŠKANA AFERA

JUTARNJI RAZOTKRIO Djelatnici ASOO-a 'u fušu' pisali EU projekte za škole, među njima i neke iz Varaždinske županije

JUTARNJI RAZOTKRIO Djelatnici ASOO-a 'u fušu' pisali EU projekte za škole, među njima i neke iz Varaždinske županije
Ilustracija

Među školama za koje su djelatnici radili 'u fušu' nekoliko je škola iz Varaždinske županije.

Jutarnji list objavio je kako su bar četiri djelatnika Agencije za strukovno obrazovanje odraslih (ASOO) u posljednje dvije protuzakonito radili preko osobnih autorskih ugovora poslove iz domene Agencije za potrebe srednjih strukovnih škola, a za to su primili i izdašne honorare. Članak 101. stavak 1. Zakona o radu propisuje da radnik ne smije bez odobrenja poslodavca za svoj ili tuđi račun sklapati poslove iz djelatnosti koju obavlja poslodavac, a djelatnici ASOO-a nisu imali dozvole ravnatelja.

Među školama za koje su djelatnici radili 'u fušu' nekoliko je škola iz Varaždinske županije. Tako je Srednja škola Ivanec, navodi Jutarnji list, Ireni Ištvanić, voditeljici Odsjeka za zelene i kreativne industrije u ASOO-u, isplatila 180.000 kuna bruto za autorski ugovor.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Druga zaposlenica, Jadranka Herceg, tada viša stručna savjetnica za razvoj standarda zanimanja i standarda kvalifikacija u ASOO-u, koja je sada zaposlenica Ministarstva obrane, radila je s Gospodarskom školom u Varaždinu te je potpisala ugovor vrijedan 150.000 kuna bruto.

Ivo Tunjić, načelnik Odjela za kurikulum, razvoj i praćenje u ASOO-u, potpisao je dva ugovora sa školama iz Varaždinske županije. Prvo sa Strojarskom i prometnom školom u Varaždinu vrijedan 37.500 kuna, a drugi sa Srednjom školom 'Arboretum Opeka' iz Marčana u vrijednosti od 52.380 kuna.

Jutarnji list ističe kako je vodstvo ASOO-a bilo upoznato s takvim protuzakonitim praksama, no aferu nisu prijavili Ministarstvu znanosti i obrazovanja, koje je sad najavilo istragu afere.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video