Vijesti / Crna kronika

GOSPODARSKI KRIMINAL

Muškarac i žena 'muljali' s nevažećim bjanko zadužnicama i zaradili kaznene prijave

Muškarac i žena 'muljali' s nevažećim bjanko zadužnicama i zaradili kaznene prijave
Ilustracija

Protiv 37-godišnjakinje će se podnijeti kaznena prijava za kazneno djelo prijevara u gospodarskom poslovanju, a protiv 37-godišnjaka za kazneno djelo prijevare...

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske, postupajući po zahtjevu Općinskog državnog odvjetništva u Varaždinu, dovršili su kriminalističko istraživanje nad ženom i muškarcem, oboje u dobi od 37 godina.

Kako se sumnja, 37-godišnjakinja je u svojstvu direktora poduzeća iz Varaždina, u listopadu 2016. godine, prilikom potpisivanja ugovora o zakupu poslovnog prostora s drugim poduzećem iz Varaždina, kao sredstvo osiguranja plaćanja obveza, predala bjanko zadužnicu na iznos od 50 000 kuna, iako je znala da u očevidniku redoslijeda plaćanja kod financijske agencije, već ima evidentirane osnove za plaćanje u iznosu od oko 45 000 kuna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Dugovanje njezinog poduzeća iz spomenutog poslovnog odnosa proizašlo iz tako potpisanog ugovora u iznosu od oko 121 000 kuna, ostalo je u cijelosti nenaplaćeno, s obzirom da je prilikom pokušaja prisilne naplate u listopadu 2017. godine, utvrđeno da poduzeće već ima upisane osnove za plaćanje u iznosu od preko 1,000 000 kuna. Također se sumnja da je 37-godišnjak kao fizička osoba također izdao bjanko zadužnicu na iznos od 50 000 kuna, kao jamac poduzeću 37-godišnjakinje za plaćanje, iako je znao da u očevidniku redoslijeda plaćanja kod financijske agencije,  ima evidentirane osnove za plaćanje u  iznosu od oko 1,155 000 kuna, iz kojeg razloga ni navedena zadužnica nije bila naplativa prilikom pokušaja prisilne naplate u listopadu 2017. godine - stoji u priopćenju.

Protiv 37-godišnjakinje će se podnijeti kaznena prijava za kazneno djelo prijevara u gospodarskom poslovanju, a protiv 37-godišnjaka za kazneno djelo prijevare.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video