Vijesti / Crna kronika

SUĐENJE

Nuša Bunić prekinula šutnju: Sudu ispričala svoju verziju događaja koji su doveli do smrti Nikole Tureka

Nuša Bunić prekinula šutnju: Sudu ispričala svoju verziju događaja koji su doveli do smrti Nikole Tureka
Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell

Optužnicom se Nušu Bunić tereti da je 15. lipnja prošle godine svog bivšeg dečka Nikolu Tureka ubola nožem dužine oštrice 9,5 centimetara u predjelu vrata te mu prerezala karotidnu arteriju.

Iako se na ispitivanju u policiji i u državnom odvjetništvu branila šutnjom, Nuša Bunić (22) je na suđenju za ubojstvo svog bivšeg dečka Nikole Tureka (30) odlučila ipak iznositi svoju obranu te je sudskom vijeću ispričala svoju verziju događaja.

Podsjetimo, optužnicom se Nušu Bunić tereti da je 15. lipnja prošle godine, oko 3 sata u noći, na livadi na predjelu zvanom Beli kipi uz rijeku Dravu na području Varaždina, s ciljem da ga usmrti, svog bivšeg dečka Nikolu Tureka ubola nožem dužine oštrice 9,5 centimetara u predjelu vrata te mu prerezala karotidnu arteriju.

Okrivljena je da je zatim pobjegla s mjesta događaja dok je Turek, iako teško ranjen, svojim automobilom pokušao doći do bolnice. Putem je međutim zbog obilnog krvarenja pao u šok te zadobio moždani udar. U Kumičićevoj ulici u Varaždinu onesvještenog ga je pronašao prolaznik. Prevezen je u bolnicu no njegove su ozljede bile preteške te je dva dana kasnije preminuo.

Nuša Bunić okrivljena je da je počinila kazneno djelo protiv života i tijela ubojstvom po članku 110. Kaznenog zakona RH prema kojem je za pravomoćno osuđenog počinitelja tog djela predviđena zatvorska kazna u trajanju od najmanje 5 godina. Od lipnja prošle godine nalazi se u pritvoru.

Suđenje je počelo krajem veljače, a odlukom sudskog vijeća javnost je u potpunosti isključena sa suđenja zbog zaštite osobnog i obiteljskog života okrivljene.

Na ispitivanju u policiji u lipnju prošle godine te na ispitivanju u državnom odvjetništvu u listopadu prošle godine Nuša Bunić je iskoristila pravo da ne iznosi svoju obranu. No, na suđenju je odlučila iznijeti svoju obranu te je sudskom vijeću ispričala svoju verziju događaja koji su se dogodili te kobne noći.

Kako doznajemo, trenutno se nad njom obavlja psihijatrijsko psihologijsko vještačenje, a nakon što sudski vještak dovrši vještačenje, suđenje će biti nastavljeno.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.