Vijesti / Crna kronika

HRVATSKI ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO

ZLOUPORABA POLOŽAJA Obavljao je usluge dezinfekcije, ali novac umjesto u HZJZ-u završavao u njegovom džepu

ZLOUPORABA POLOŽAJA Obavljao je usluge dezinfekcije, ali novac umjesto u HZJZ-u završavao u njegovom džepu
Hrvoje Jelavić / PIXSELL

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti, varaždinska policija uhitila je 48-godišnjeg voditelja djelatnosti dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije jedne zdravstvene ustanove sa sjedištem u Varaždinu.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti, varaždinska policija uhitila je 48-godišnjeg voditelja djelatnosti dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije jedne zdravstvene ustanove sa sjedištem u Varaždinu. Kako neslužbeno doznajemo, radi se o T.H., voditelju Djelatnosti za provođenje dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije.

Krim istraživanjem je utvrđeno da je spomenuti iskoristio svoj položaj i ovlasti na način da je od 2013. do 2018. godine prilikom obavljanja pregleda i provedbe mjera dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije kod više pravnih osoba i obrta izdavao originalne potvrde o provedenoj obaveznoj dezinfekciji, dezinsekciji i deratizaciji, a kopije predanih potvrda nije zavodio u djelatnost za koju odgovara i kojom rukovodi s ciljem onemogućavanja uvida u stvarni broj izvršenih usluga.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Izvršene usluge naplaćivao je u gotovini bez izdavanja računa za gotovinsku naplatu ili uz izdavanje računa, ali bez da je dostavio računa ustanovi radi provedbe u knjigovodstvu, a sve s ciljem da bi novac mogao protupravno zadržati za sebe i na taj si način pribaviti protupravnu imovinsku korist.

Po završetku kriminalističkog istraživanja navedeni je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video