Vijesti / Crna kronika

Policiji dobrovoljno predao veću količinu minsko-eksplozivnih sredstava

Policiji dobrovoljno predao veću količinu minsko-eksplozivnih sredstava

U sklopu akcije 'Manje oružja - manje tragedija' jedna je osoba policijskim službenicima za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave varaždinske, dragovoljno predala jednu ručnu improviziranu bombu, 3 kilograma eksploziva TNT, više sporogorećih upaljača i elektrodetonatorskih kapica, oko pola kilograma crnog baruta i ručni induktor MRUD mine.

- Radi se o minsko-eksplozivnim sredstvima na kojima je vidljivo da su duže vrijeme bila skladištena u neadekvatnim uvjetima i kao takva, uslijed djelovanja atmosferskih prilika, vrlo opasna jer su izgubila osnovna kemijska svojstva- stoji u priopćenju.

Iz policije podsjećaju građane da se o dragovoljnoj predaji oružja mogu više informirati putem besplatne telefonske linije 0800 8892.
Ukoliko građani žele predati oružje, streljivo i eksplozivna sredstava mogu obavijestiti i najbližu policijsku postaju pozivom na broj 192 te će na njihove kućne adrese biti upućen stručni i osposobljeni policijski službenici koji će to oružje, streljivo ili eksplozivna sredstva preuzeti u njihovu domu kako bi se izbjeglo moguće ozljeđivanje.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!