USKOK pretresao dom ‘kralja smeća’ Petra Pripuza, vlasnika i MBO pogona u Brezju

Od ranog jutra u Zagrebu su u tijeku pretresi u kući Petra Pripuza, poznatog poduzetnika i suvlasnika CIOS-a, pišu 24 sata.

– Policija je danas u šest ujutro u bolnici Petru Pripuzu predala rješenje o uhićenju, a potom su uslijedile pretrage njegova doma i CIOS-a. Kad to završe i preda se spis sucu istrage, on će odlučiti hoće li donijeti rješenje o istražnom zatvoru, rekao je za 24sata Pripuzov odvjetnik Anto Nobilo.

Dodaje kako pouku o pravima još nije dobio pa ne zna detalje za što sumnjiče Pripuza.

– No, koliko sam uspio shvatiti, sumnjaju na utaju, odnosno izbjegavanje plaćanja poreza. Odnosno, da je izdavanjem fiktivnih računa izvlačio novac iz CIOS-a i izbjegavao plaćanje poreza na promet – kazao je Nobilo, dodavši kako Pripuza nisu još uhitili, budući da se on trenutno nalazi na liječenju u bolnici, jer je nedavno bio na operaciji srca.

‘Hrvatski kralj otpada i reciklaže’, kako ga neki nazivaju, poslovno je vezan i uz Varaždin. Naime, tvrtka C.I.O.S. MBO, jedna od tvrtki iz C.I.O.S.-ove grupacije, vlasnik je MBO pogona u Brezju, koji je kupila od Davora Patafte.

Ista je tvrtka, u sklopu zajednice ponuditelja, također i nositelj koncesije za zbrinjavanje baliranog otpada smještenog u Brezju.

Ta se koncesija zakonski ne može provesti, tako da Gradu Varaždinu prijeti opasnost da će pri njezinu raskidanju morati platiti određenu odštetu, koja se procjenjuje i na desetke milijuna kuna.

U traženju rješenja za balirani otpad poništenje te koncesije na po Grad najbezbolniji način je ‘nulti korak’ koji će nova gradska vlasta morati napraviti u pronalaženju (još jednog) rješenja za zbrinjavanje baliranog otpada na ulazu u grad.

Dodajmo i da je javna tvrtka Piškornica sanacijsko odlagalište na korak do kupnje varaždinskog MBO pogona od tvrtke C.I.O.S MBO, tako da je moguće da Petar Pripuz uskoro neće imati nikakve veze s MBO pogonom u Brezju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije