PODIGNUTA OPTUŽNICA Bez razloga ustrijelio i usmrtio psa

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 31. kolovoza podiglo pred Općinskim sudom u Čakovcu optužnicu protiv 42-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela ubijanja i mučenja životinja.

>>> UBIO PSA Muškarcu iz Mihovljanu kaznena prijava, prijeti mu i zatvor

– Okrivljenika se optužnicom tereti da je 15. srpnja 2017. u Mihovljanu, bez opravdanog razloga hicem iz lovačke puške ustrijelio i usmrtio psa pasmine labrador – priopćili su iz DORH-a.

Podsjetimo, policijski službenici Policijske uprave međimurske u subotu, 15. srpnja 2017. godine, su zaprimili obavijest građana kako su u polju u blizini Mihovljana oko 18 sati čuli pucanj najvjerojatnije iz vatrenog oružja, te potom vidjeli mušku osobu koja je prišla nepoznatom psu i odnijela ga u nepoznatom smjeru.

Osumnjičena osoba je pronađena, te je od nje oduzeto registrirano lovačko oružje s pripadajućim streljivom. Nedaleko mjesta događaja pronađena je zakopana strvina psa koju su preuzeli djelatnici Bio instituta radi provođenja razudbe odnosno utvrđivanja uzroka smrti – priopćili su 19. srpnja u PU međimurskoj.

Razudba je obavljena te je utvrđeno da je nečipiran pas uginuo od posljedica ranjavanja vatrenim oružjem.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije