Vijesti / Crna kronika

Tijekom akcije 'Pješaci i biciklisti' utvrđeno 16 prekršaja

Tijekom akcije 'Pješaci i biciklisti' utvrđeno 16 prekršaja

Tijekom akcije 'Pješaci i biciklisti', koju su policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin proveli 3. siječnja od 6 do 10 sati i od 18 do 23 sati, utvrđeno je ukupno 16 prekršaja.

Devet su ih počinili vozači bicikla, jedan prekršaj počinio je pješak, dok su preostalih šest  prekršaja počinili vozači motornih vozila naspram pješacima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Cilj akcije bio je utvrditi poštuju li pješaci obilježene pješačke prijelaze, prometnu signalizaciju te dakako poštuju li vozači motornih vozila obvezu zaustavljanja stupi li pješak na obilježeni pješački prijelaz. Također poštuju li vozači bicikla propise koji se odnose na upravljanje biciklističkom stazom ili trakom, voze li nogostupom, protivno prometnom znaku te koriste li reflektirajući prsluk na svim cestama u vrijeme noćnih uvjeta ili smanjene vidljivosti. Prekršaji su utvrđivani i putem video nadzora - stoji u priopćenju.   

Iz policije napominju kako su pješaci i biciklisti kao sudionici prometa kod nesreća uvijek ozlijeđeni, bez obzira tko je izazvao nesreću. To potvrđuju i statistički pokazatelji za 2017. godinu. Pješaci su sudjelovali u 40-tak prometnih nesreća, što je relativno mali broj u odnosu na ukupni broj prometnih nesreća, ali gotovo su u svakom događaju ozlijeđeni. Nažalost, dva pješaka su smrtno stradala. Također su tijekom 2017. godine vozači bicikla sudjelovali u 65 prometnih nesreća, od čega ih je osam teško ozlijeđeno, a 42 lakše, dok je u 14 nesreća nastupila samo materijalna šteta.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!