Vijesti / Crna kronika

OPREZ Vozači, pripazite na životinje na cesti! Vlasnici, čuvajte svoje ljubimce!

OPREZ Vozači, pripazite na životinje na cesti! Vlasnici, čuvajte svoje ljubimce!

Praćenjem događanja prometnih nesreća na području Policijske uprave varaždinske u prethodnom razdoblju zamijećena je tendencija porasta događaja naleta cestovnih motornih vozila na domaće i divlje životinje, upozorila je policija.

U cilju prevencije ovakvih i sličnih događaja, policija poziva vozače na maksimalni oprezni na prometnicama Varaždinske županije, kao i da prilagode brzinu kretanja vozila stanju i uvjetima na cesti te poštuju postavljenu prometnu signalizaciju koja ih upozorava na moguće pojavljivanje divljači na cesti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Također pozivaju vlasnike domaćih životinja na poduzimanje odgovarajućih mjera u cilju sprječavanja zadržavanja domaćih životinja na cesti bez nadzora.

- Napominjemo da su vlasnici domaćih životinja (psi, mačke i dr.) dužni životinje držati pod nadzorom, odnosno držati ih u ograđenim dvorištima i poduzimati druge mjere da se iste bez nadzora zadržavaju na cestama. U slučaju naleta vozila na domaće životinje u pravilu su odgovorni vlasnici domaćih životinja, te sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama za vlasnika životinja je propisna kazna 300 kuna - upozorava policija.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!