Vijesti / Crna kronika

LICE SAKRILA KOSOM Počelo suđenje Nuši Bunić za ubojstvo Nikole Tureka

LICE SAKRILA KOSOM Počelo suđenje Nuši Bunić za ubojstvo Nikole Tureka

'Tempirana bomba'. Tako je 21-godišnju Varaždinku Nušu Bunić opisao njezin bivši dečko Davor, kad su ga istražitelji upitali što misli o njoj. Nezaposlenoj djevojci, dosad neosuđivanoj, danas je na Županijskom sudu u Varaždinu počelo suđenje za ubojstvo bajkera Nikole Tureka (30), s kojim je također bila u ljubavnoj vezi.

Državno odvjetništvo okrivilo ju da je 15. lipnja prošle godine između 3 i 3.20 sati na livadi u predjelu 'Pri Beli Kipi' pokraj rijeke Drave u Varaždinu nožem ubola Nikolu u vrat, s ciljem da ga usmrti. Prerezala mu je lijevu karotidnu arteriju i potom pobjegla, dok se on, obilno krvareći, pokušao automobilom odvesti do Hitne pomoći.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zaustavio se u Kumičićevoj ulici i sjeo pokraj automobila, gdje ga je pronašao slučajni prolaznik. Prije toga uspio je nazvati Centar 112 i reći: 'Moje ime je Nikola Turek, vozim se iz Drave prema hitnoj, cura me pičila u vratnu venu.'

Liječnici ga, na žalost, nisu uspjeli spasiti. Pretrpio je moždani udar i 17. lipnja umro u Općoj bolnici Varaždin. Nuša i Nikola su se 14. lipnja u večernjim satima počeli dogovarati o susretu tijekom te večeri.

U 23.40 sati poslala mu je poruke 'Dojdi u 00,00 ispred žigera' i 'Ako hoćeš". Pet minuta iza ponoći on joj je odgovorio 'Tu sam', a ona je uzvratila s porukom 'Narca'. Što se dalje odvijalo, pokušalo se rekonstruirati na temelju tragova i iskaza. Policija je na livadi pronašla nož sa smeđom drškom i oštricom dugom 9,5 centimetara.

DNA vještačenjem utvrđeno je da tragovi krvi s oštrice noža pripadaju Nikoli. Pronađene su plave ženske hlače i crni grudnjak s tragovima Nikoline krvi i dvije prazne limenke piva. Na ogradi tvrtke Aquatehnika, 450 metara dalje, uočeni su tragovi krvi, a na stolu u portirnici pronađen je papirnati ubrus s Nikolinom krvlju.

Na keramičkim pločicama u kuhinji, blagovaonici i portirnici bilo je vidljivo više tragova bosih stopala. Na Nikolinom automobilu pronađeni su otisci prstiju za koje je utvrđeno da pripadaju Nuši. Na prednjem vozačevom sjedištu automobila nalazila se ženska platnena zelena torbica u kojoj je bila i tokica za nož.

Prema tragovima i iskazima svjedoka, Nuša je otišla u prostor Aquatehnike odjevena samo u gaćice i čarape. Jedan je svjedok ispričao da je Nuša imala krvave ruke i da je krvi bilo i po ostalom dijelu njezina tijela.

Rekla mu je da su ona i njezin bivši dečko bili u autu kod Drave. Svukla se i otišla do najbliže osobe kojoj je rekla da je bila napadnuta, i izrazila želju da se opere.

- Iako je nesumnjivo bila svjesna da je ubola oštećenika i da je počeo obilno krvariti, okrivljenica to uopće nije spomenula niti zatražila da se nazove hitna pomoć radi pružanja medicinske pomoći teško ozlijeđenom oštećeniku, već je zatražila samo da se pozove njezin otac - napominju tužitelji.

Nušina prijateljica ispričala je istražiteljima da joj je prosincu 2016. tijekom razgovora Nuša rekla da bi svojeg bivšeg dečka Davora 'odvela na Dravu, zavezala ga u kućicu, tamo bi ga spikala, mučila, iživljavala se, rekla bi poslije da ju je pri tom on pokušao silovati, nakon svega bi se ona napravila mutava i to bi tako prošlo'.

Vidljivo je, zaključuju u DORH-u, da je Nuša u prosincu 2016. u stvari opisala ono što je kasnije učinila Nikoli. Kad je doznala što se dogodilo, šokirana prijateljica je Davoru poslala poruke 'Točno je napravila onak kak smo se mi spominale', 'Još sam u šoku, nemrem vjerovati' i 'još smo se spominale kak je lakše s nožem nekog napasti jer je teže doći do pištolja, a i glasniji je'.

Nuša se brani šutnjom. Njezin odvjetnik smatra da činjenično stanje u optužnici nije pravilno i potpuno utvrđeno, no sud je optužnicu potvrdio. Jutros je dovedena na sud na pripremno ročište. Suđenje se odvija bez prisustva javnosti.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci