Odvjetnik Nuše Bunić najavio da će podnijeti zahtjev za tajnim suđenjem

Na Županijskom sudu u Varaždinu održano je danas pripremno ročište u slučaju koji se vodi protiv Nuše Bunić (21) koja je okrivljena da je počinila kazneno djelo protiv života i tijela ubojstvom svog bivšeg dečka Nikole Tureka (30).

Na pripremnom ročištu sutkinja Ljiljana Kolenko koja vodi postupak odredila je da će prva ročišta u tom predmetu biti održana 26. i 27. veljače.

Pripremno ročište zakonska je obavezna faza priprema za raspravu u slučajevima kada se optuženicima na teret stavljaju da su počinili kaznena djela za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora, a predsjednicima sudskih vijeća i sucima služi kako bi utvrdili što je sporno između stranaka u postupku, o čemu ovisi i opseg potrebne dokazne građe.

Na pripremnom ročištu odvjetnik optužene, Domagoj Krpina najavio je da će podnijeti zahtjev da suđenje bude tajno, a o tom zahtjevu će sutkinja Ljiljana Kolenko odlučivati na prvom ročištu 26. veljače.

Optužnicom se Nušu Bunić tereti da je 15. lipnja prošle godine, oko 3 sata u noći, na livadi na predjelu zvanom Beli kipi uz rijeku Dravu na području Varaždina, s ciljem da ga usmrti, svog bivšeg dečka Nikolu Tureka ubola nožem dužine oštrice 9,5 centimetara u predjelu vrata te mu prerezala karotidnu arteriju.

Zatim je pobjegla s mjesta nesreće dok je Turek počeo obilno krvariti, pao u hipervolemični šok i zadobio moždani udar uslijed kojeg je dva dana kasnije umro u Općoj bolnici Varaždin.

Nuša Bunić se od lipnja prošle godine nalazi u pritvoru, a nedavno joj je boravak u pritvoru produljen na prijedlog državnog odvjetništva zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije