Vijesti / Crna kronika

ZLOUPOTREBA Zaposlenik oštetio banku za gotovo 2,5 milijuna kuna

ZLOUPOTREBA Zaposlenik oštetio banku za gotovo 2,5 milijuna kuna

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1976.) zbog počinjenja kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

- Okrivljenika se tereti da je od srpnja 2010. do srpnja 2015. godine u Varaždinu i Zagrebu, kao zaposlenik banke na radnom mjestu voditelja odjela kartičnog poslovanja, svojom kreditnom karticom plaćao robu i usluge za vlastite potrebe i na bankomatima podizao i zadržavao za sebe novac.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon toga je u računalnom sustavu banke obavio storniranje svih tako učinjenih transakcija, tako da one nisu bile naplaćene s njegovog računa, već su naplaćene iz sredstava banke.

Na opisani način si je pribavio nepripadnu imovinsku dobit na štetu banke u iznosu od gotovo 2.500.000,00 kuna. Okrivljenika se tereti i da je provodio neistinita knjiženja na kontima banke radi prikrivanja kaznenog djela i manjka novca u banci - javlja DORH.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!