Vijesti / Crna kronika

Dubrava Križovljanska: Švercao Sirijce i Iračane u Austriju pa 'pao' na granici

Dubrava Križovljanska: Švercao Sirijce i Iračane u Austriju pa 'pao' na granici

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv državljanina Republike Bosne i Hercegovine (1993.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 11. i 12. veljače 2018. zajedno s 26-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine, po prethodnom dogovoru s nepoznatom osobom iz Grčke, za obećanu novčanu nagradu prevozio u kombi-vozilu kroz Republiku Hrvatsku radi protuzakonitog prebacivanja u Republiku Sloveniju deset državljana Sirije i dvoje državljana Iraka koje je preuzeo na prijevoz kod mjesta Bogovolja u blizini državne granice sa Bosnom i Hercegovinom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Navedene je osobe odvezao u blizinu graničnog prijelaza Dubrava Križovljanska, gdje su oni pješice, sa 26-godišnjakom, prešli na teritorij Republike Slovenije izvan graničnog prijelaza i uz izbjegavanje granične kontrole, dok je okrivljenik vozilom stigao na granični prijelaz kako bi ih nakon prelaska granice nastavio voziti dalje u smjeru Austrije, ali su ga u tome spriječili policijski službenici granične policije.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila okrivljeniku istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci