NOVE (DEZ)INFORMACIJE Tučnjave, koja je prethodila privođenju, nije ni bilo?

Slučaj policijskog postupanja nad 17-godišnjim mladićem iz Svibovca Podravskog i mogućeg policijskog nasilja na njim u jednom je danu iznjedrio nekoliko priča, često proturječnih, o tome što se uistinu zbilo na varaždinskom Korzu nakon ponoći u nedjelju, 18. veljače, te u policijskoj postaji i na odjelu Kirurgije u Općoj bolnici Varaždin.

> VIDEO Na Korzu izbila tučnjava: ‘Prizor se ponavlja gotovo svaki vikend’

> Majka pretučenog mladića: ‘Policija mi je rekla da sam digla preveliku hajku’

> PRETUČEN U POSTAJI? (2): ‘Sredstva prisile upotrebljena su zakonito i opravdano’

Prema pisanju Jutarnjeg lista, tučnjava koja je prethodila uhićenju 17-godišnjaka nije se ni dogodila, što su im potvrdili u kafiću Club 68, a, kako ističe Jutarnji, policija ga je privela u postaju jer je zatečen u vidno alkoholiziranom stanju.

(Video ispod snimio je čitatelj, riječ je o tučnjavi na varaždinskom Korzu u noći s subote na nedjelju. Video je objavljen na Varazdinski.hr u nedjelju, 18. veljače)

– Ubit ću vas. Nepismeni ste. Možete mi popušiti! – riječi su maloljetnog 17-godišnjaka, piše Jutarnji list, no ne navodi izvor te izjave.

Također spominju i kako je Marijan Dominko, županijski vijećnik iz redova Živog zida, svjedočio postupanju policije na varaždinskom Korzu.

Treba ipak naglasiti da Dominko nije bio svjedok tučnjave, već je bio svjedok pretresa kuće 17-godišnjaka. Policija je zbog toga pokrenula postupak i protiv njega, kao i protiv dječaka i majke.

> PRETUČEN U POSTAJI? Dominko: ‘Policija se vadi da je dečko prijetio ubojstvom’

Na kraju ističe Jutarnji list kako je mladić otprije poznat po nasilnom ponašanju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije